Acasă Stirile zilei Tech Nu a stiut nimeni ce pregateste FACEBOOK de la 1 ianuarie 2015!...

Nu a stiut nimeni ce pregateste FACEBOOK de la 1 ianuarie 2015! Vezi aici cum te poti PROTEJA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Incearca sa impiedici oamenii sa iti sparga contul

Sfatul expertilor in securitatea cibernetica este sa folosesti autentificarea in doi pasi pe orice site in care oferi multe informatii de natura personala. Acest tip de autentificare se numeste, in cazul Facebook, „Login Approvals” si se gaseste tot la „Security Settings”. Daca alegi “Require a security code to access my account from unknown browsers”/ „Cere un cod de securitate pentru accesarea contului meu din broswere necunoscute”, Facebok iti va trimite un SMS cu un cod de fiecare data cand vei incerca sa intri in cont dintr-un dispozitiv necunoscut. Codul iti va asigura accesul si, in plus, daca primesti un astfel de mesaj pe telefon cand tu nu incerci sa intri pe Facebook, atunci vei sti ca altcineva incearca sa iti sparga contul.

Ingreuneaza procesul prin care Facebook iti poate folosi datele pentru publicitate

Desi nu este posibil sa scapi complet de toate reclamele care circula pe Facebook, exista modalitati prin care poti impiedica folosirea atat de usoara a informatiilor personale si a activitatii tale online in scopuri publicitare.

Sectiunea de publicitate, „Ads”, se afla spre sfarsitul unei liste de optiuni din partea stanga a meniului „Settings”. Apasa butonul „Edit”, din dreapta sectiunii „Ads and Friends”. Aici poti sa afli mai multe despre „social ads”, care, potrivit Facebook, le arata prietenilor tai un mesaj de la cel care plateste reclama, imediat dupa actiuni pe care le faci tu. Daca, de exemplu, tu vei da „Like” la pagina de Facebook a unui restaurant, atunci este posibil ca prietenii tai sa vada o reclama la acelasi restaurant, alaturi de un mesaj care le aminteste ca tu, prietenul lor, ai apreciat deja pagina. Daca preferi ca acest lucru sa nu se intample, cauta optiunea „Pair my social actions with ads for” / „Leaga actiunile mele sociale de reclame pentru” si alege „No One”. Alternativa si, in acelasi timp, optiunea aleasa automat de Facebook, este „Only My Friends”.

In continuare, vei vedea optiunea „Ads Based on Your Use of Websites or Apps Off Facebook” / „Reclame bazate pe folosirea de site-uri sau de aplicatii in afara Facebook-ului”. Aceasta explica de ce, de exemplu, vezi reclame Facebook la obiectele pe care le cauti pe Google, la scurt timp dupa ce le cauti. Daca preferi sa nu se mai intample acest lucru, acceseaza link-ul Facebook catre „Digital Advertising Alliance”, unde poti alege sa nu mai primesti „reclame bazate pe comportamentul online” de la peste o suta de companii si agentii de publicitate care au decis sa iti ofere optiunea de a face acest lucru. Va trebui sa repeti acest proces pentru fiecare browser pe care il folosesti ca sa iti accesezi contul de Facebook.

Nu a stiut nimeni ce pregateste FACEBOOK de la 1 ianuarie 2015! Vezi aici cum te poti PROTEJA!2

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos