Acasă Stirile zilei Tech Nu a stiut nimeni ce pregateste FACEBOOK de la 1 ianuarie 2015!...

Nu a stiut nimeni ce pregateste FACEBOOK de la 1 ianuarie 2015! Vezi aici cum te poti PROTEJA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cum iti poti face contul de Facebook mai sigur – Setari pentru o confidentialitate ridicata

Pentru a-ti ridica nivelul de confidentialitate, trebuie sa accesezi meniul care se deschide din simbolul in forma de lacat aflat in partea dreapta a barei albastre de sus. Daca apesi „See more settings”, dupa care „Timeline and Tagging”, ajungi in cea mai importanta sectiune legata de confidentialitate, pentru ca se ocupa de postarile si fotografiile in care te eticheteaza alti oameni.

Aici poti alege ce postari pot aparea pe cronologia ta – doar cele postate de tine, cele postate pe cronologia ta de prietenii tai (inclusiv cele in care esti etichetat) sau poti stabili ca orice etichetare pe care o primesti sa fie mai intai revizuita de tine, consultand de fiecare data „View Activity Log”.

Chiar sub „Timeline and Tagging” se afla sectiunea „Privacy”. Aici poti alege cine are dreptul sa vada postarile tale viitoare si poti, la fel, sa bifezi optiunea de a accepta postarile altora inainte sa apara pe cronologia ta. Urmatoarea intrebare este daca vrei sau nu sa „limitezi audienta postarilor pe care le-ai partajat cu prieteni ai prietenilor sau publice”. Daca ai contul de Facebook de foarte mult timp, este foarte posibil ca timelin-ul tau sa contina niste lucruri vechi pe care setarile tale anterioare le-au lasat la vederea mai multor oameni decat ti-ai dori. Alege „Limit Past Posts”, pentru ca numai prietenii tai sa poata vedea fotografiile sau postarile respective.

Cine te poate cauta dupa adresa de mail si numarul de telefon pe care le-ai folosit la inscrierea pe Facebook? – Pe de o parte, daca o persoana are mailul sau numarul tau de telefon, atunci probabil ca e cineva pe care il cunosti destul de bine ca sa deveniti prieteni si pe Facebook.

„Vrei ca motoarele de cautare sa faca trimitere catre cronologia ta?” – In alte cuvinte: Crei ca profilul tau de Facebook sa apara ca sugestie cand cineva iti cauta numele pe Google? cel mai probabil, raspunsul este „Nu”, caz in care aceasta ar trebui sa fie si optiunea selectata la setari.

In partea stanga, sectiunea „Blocking” iti permite sa nominalizezi aplicatiile, paginile sau utilizatorii Facebook pe care nu vrei sa ii vezi sau de care nu vrei sa fii contactat. Este bine de stiut ca Facebook nu le trimite notificari celor carora le blochezi accesul, dar s-ar putea sa isi dea seama ce se intampla daca observa ca nu mai faci parte din experienta lor pe Facebook – cei blocati nu ii mai pot eticheta pe cei care i-au blocat, printre altele.

Nu a stiut nimeni ce pregateste FACEBOOK de la 1 ianuarie 2015! Vezi aici cum te poti PROTEJA!1

Cum impedici oamenii sa iti sparga contul pe PAGINA URMATOARE!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos