Acasă Stirile zilei Noua TEHNOLOGIE prin care vei fi URMARIT la orice pas in SUPERMARKET!...

Noua TEHNOLOGIE prin care vei fi URMARIT la orice pas in SUPERMARKET! Vezi cum functioneaza

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noua tehnologie va fi introdusa direct in spoturile de iluminat ale supermarket-urilor, putand sa-ti urmareasca pozitia exacta din interior.

Sistemul conectat de iluminare de la Philips transforma, practic, fiecare spot intr-un punct unic identificabil, inclus intr-o retea invizibila, scrietime.com. Telefonul tau poate vedea aceasta retea printr-o aplicatie care iti determina pozitia exacta dintr-un magazin, de exemplu. Aceasta informatie este apoi impartasita cu retailerii pentru a-i ajuta sa furnizeze utilizatorului servicii imbunatatite.

Prin aceasta tehnologie, supermarketurile pot crea harti detaliate ale interiorului magazinului. Daca te chinuiesti sa gasesti o punga de cartofi prajiti, spoturile de iluminat iti vor putea oferi in curand directii de orientare in stil GPS. Sau daca ai trecut de un borcan de care aveai nevoie, o aplicatie ti-ar putea sugera o reteta cu obiecte pe care deja le-ai cumparat.

Orice fel de tehnologie de urmarire implica si preocupari serioase privind securitatea privata. Sistemul de iluminat Philips ii permite utilizatorului sa aleaga sa fie identificat prin folosirea unei aplicatii. Este acelasi model utilizat de Apple prin iBeacon.

Potrivit Daily Mail, Philips testeaza deocamdata noua tehnologie cu „retaileri selecti” din Europa.

1noap

Sursa: mediafax.ro