Acasă Stirile zilei NOAPTE ALBA la Minsk intre Hollande, Merkel, Putin si Porosenko! Ce DOCUMENT...

NOAPTE ALBA la Minsk intre Hollande, Merkel, Putin si Porosenko! Ce DOCUMENT vor semna si ce se va intampla la granita Romaniei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderii Ucrainei, Petro Porosenko, Rusiei, Vladimir Putin, Frantei, Francois Hollande, si Germaniei, Angela Merkel, vor semna un document comun dupa negocierile de la Minsk pe tema conflictului ucrainean.

Potrivit DPA, cei patru lideri au ajuns la un acord conform caruia, in urmatoarele 48 de ore, urmeaza sa intre in vigoare un armistitiu. Agentia germana de presa mentioneaza ca acordul nu a fost inca semnat de liderii separatisti.
La Minsk au loc negocieri tensionate si prelungite intre cei patru lideri din asa-numitul „format Normandia” – Petro Porosenko, Angela Merkel,  Vladimir Putin si Francois Hollande pentru a pune punct conflictului din regiunile Donetk si Lugansk.

Potrivit agentiei de presa TASS, in urma discutiilor celor patru lideri urmeaza sa fie semnat un document din mai mult de zece puncte.

„Nu este esential cum se va numit acest document — declaratie sau comunicat — dar este de asteptat ca acesta sa includa masuri concrete privind rezolvarea situatiei, aproximativ 12-13 puncte”, a declarat pentru TASS o sursa diplomatica apropiata negocierilor de la Minsk.

Summitul se desfasoara cu usile inchise, doar din cand in cand cate un lider mai iese din sala unde au loc convorbirile pentru cateva minute, dupa care revine. Acest maraton diplomatic este destinat sa ajunga la o formula convenabila pentru toate partile intr-o noua tentativa, considerata cruciala, de a pune capat conflictului din estul Ucrainei.

Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos