Acasă Stirile zilei SITUATIA se agraveaza: INTALNIRE de GRAD ZERO intre IOHANNIS si POROSENKO!

SITUATIA se agraveaza: INTALNIRE de GRAD ZERO intre IOHANNIS si POROSENKO!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Klaus Iohannis se va intalni joi cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, la solicitarea acestuia din urma, potrivit unor surse oficiale.

Sursele citate au aratat ca subiectele care ar urma sa fie discutate de cei doi sefi de stat privesc situatia din Ucraina si relatia bilaterala dintre cele doua state in contextul in care presedintele Iohannis intentioneaza sa efectueze o vizita la Kiev in perioada urmatoare.

Reuniunea informala a Consiliului European are loc joi la Bruxelles, urmand sa se discute despre situatia din Ucraina, lupta impotriva terorismului si Uniunea Monetara si Economica.

Presedintele Klaus Iohannis participa joi la primul Consiliu European de la preluarea mandatului sau prezidential.

“Este prima mea participare la un Consiliu European. Pe agenda de lucru, sunt teme de actualitate. Doua sunt anuntate. Este vorba de lupta impotriva terorismului si consolidarea Uniunii Economice si Monetare. Cu siguranta, vor fi discutate situatia din Ucraina si relatia Uniunii Europene cu Federatia Rusa. Toate aceste lucruri vin sa pregateasca evolutiile din aceasta primavara si trebuie spus ca procesul de consolidare a Uniunii Economice si Monetare este unul de importanta deosebita nu numai pentru tarile care sunt membre in zona euro, ci si pentru celelalte tari din Uniune. Romania se pregateste, oricum, sa devina membra in zona euro. Aceste chestiuni au o importanta deosebita si pentru tara noastra”, a sustinut seful statului, la plecarea din tara.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos