Acasă Stirile zilei Bani Nemtii introduc VIGNETA pentru masinile straine

Nemtii introduc VIGNETA pentru masinile straine

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat joi introducerea, incepand de la 1 ianuarie 2016, a unei taxe pentru automobilistii care folosesc drumurile din Germania, potrivit AFP.

In prezent, nu exista o taxa pentru autostrazile din Germania insa proprietarii de automobile din Germania trebuie sa achite o taxa anuala de care sunt scutiti automobilistii straini.

„Taxa auto va fi introdusa de la 1 ianuarie 2016. In acest fel chiar si vehiculele din strainatate care folosesc drumurile germane vor participa la finantare”, a declarat Alexander Dobrindt intr-un interviu publicat joi in cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), adaugand ca detaliile urmeaza sa fie oferite inaintea vacantei de vara.

Noua taxa auto, care ar putea lua forma unei vignetei dupa modelul elvetian sau austriac, ar urma sa fie compensata de o scadere a taxei platita in prezent doar de automobilistii germani.

De asemenea, Alexander Dobrindt a anuntat ca taxa pentru camioanele cu un tonaj de peste 12 tone, care este deja in vigoare pentru autostrazi si cateva drumuri nationale, va fi extinsa de la 1 octombrie 2015 si la camioanele de peste 7,5 tone urmand ca din luna iulie 2018 sa se aplice la toate drumurile nationale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos