Acasă Stirile zilei Bani Nemtii de la Linde au preluat un furnizor local de servicii de...

Nemtii de la Linde au preluat un furnizor local de servicii de asistenta respiratorie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul german Linde, activ pe piata de gaze industriale, inclusiv in Romania, a cumparat, in decembrie anul trecut, Oxigen Plus, furnizor de servicii de asistenta la domiciliu a bolnavilor respiratori din Romania.

„Pentru noi, achizitia Oxigen Plus este o actiune fireasca si in linie cu strategia de dezvoltare a Linde in Romania. Linde este cel mai mare furnizor de gaze medicale si servicii conexe din Romania, iar Oxigen Plus ne completeaza perfect portofoliul pe partea de homecare (ingrijire la domiciliu – n.r.). Este o decizie strategica in contextul dezvoltarii ariei de expertiza a Linde Group in Romania”, a declarat Iulia Oprea, healthcare manager al Linde Gaz Romania, intr-un comunicat de presa.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Oxigen Plus a fost infiintata in 2004 de fondul de investitii Gemisa Investments, care a iesit din actionariat in 2010. Vanzatorii catre Linde sunt trei fonduri de investitii straine.

Oxigen Plus ofera servicii medicale dedicate pacientilor cu boli respiratorii, la domiciliile acestora. „Compania are contracte cu toate cele 44 de case de sanatate pentru oxigenoterapie, 20 de laboratoare de somnologie si acoperire nationala prin 14 birouri teritoriale”, potrivit unui comunicat de presa.

In 2011, Oxigen a obtinut o cifra de afaceri de 10,3 milioane de lei (2,4 mil. euro), in crestere cu circa 18% fata de 2010.

„Achizitia de catre Linde ne imbunatateste eficienta si ne consolideaza pozitia de lider pe piata serviciilor medicale de asistenta la domiciliu”, a spus Silvia Stanescu, director general al Oxigen Plus.

Linde Gaz Romania, parte a grupului Linde, este prezent pe piata gazelor industriale. Compania produce si distribuie gaze industriale, speciale, alimentare si medicale, produse dedicate sudarii, echipamente, accesorii si ofera servicii conexe alimentarii si utilizarii gazului.

Grupul Linde are 50.000 de angajati la nivel mondial si este unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul gazelor si tehnologiei. Anul trecut, grupul german a realizat vanzari de 13,7 miliarde de euro.