Acasă Stirile zilei Justitia Percheziţii la casele deputatului Mihail Boldea

Percheziţii la casele deputatului Mihail Boldea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anchetatorii au ajuns, joi dimineaţă, pentru percheziţii, la imobile din Galaţi şi Bucureşti care îi aparţin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional ce ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro şi care a părăsit România de sâmbătă.

La una dintre casele lui Boldea din Galaţi, aflată pe strada Arcaşilor, doi poliţişti au ajuns la ora 7.00 şi au lăsat o citaţie de la Poliţia Judeţeană Galaţi. Câteva minute mai târziu, două maşini cu procurori DIICOT şi poliţişti au ajuns la acelaşi imobil, iar la ora transmiterii acestei ştiri umează să înceapă percheziţia.

Anchetatorii au intrat în locuinţa deputatului, pentru percheziţie, la ora 7.30, fără a fi necesar să forţeze poarta de la intrarea în imobil, aceasta fiind deschisă. De asemenea, anchetatorii au putut deschide şi uşa casei, fără a fi necesar să o forţeze, iar pentru câteva secunde a pornit alarma.

La scurt timp după ce s-a declanşat alarma, la locuinţă au ajuns doi reprezentanţi ai firmei care asigură paza imobilului. Aceştia au intrat în imobil sărind gardul şi au stat în casă câteva minute. La ieşire, ei le-au spus jurnaliştilor prezenţi că au primit o alarmă în sistem, au venit să verifice şi nu este nicio problemă.

În locuinţa respectivă se află tatăl deputatului Mihail Boldea, în prezenţa căruia are loc percheziţia

Potrivit unor surse judiciare, la imobilele care îi aparţin lui Boldea în cursul zilei de joi vor avea loc opt percheziţii – cinci în Galaţi şi trei în Bucureşti, anchetatorii căutând probe pe care să le folosească în anchetă.

Instanţa supremă a primit miercuri seară propunerea procurorilor DIICOT Galaţi de arestare preventivă a deputatului Mihai Boldea, pe care judecătorii o vor dezbate în lipsa demnitarului, despre care anchetatorii spun că a părăsit România sâmbătă, pe frontiera terestră şi că va fi dat în urmărire.

Instanţa supremă va judeca, joi, la ora 10.00, propunerea anchetatorilor DIICOT Galaţi prin care aceştia cer judecătorilor arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.

Cererea procurorilor se va judeca în lipsa lui Boldea, iar în cazul în care ea va fii admisă, judecătorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.

Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.