Acasă Utile Jobs Ford angajeaza 500 oameni la Craiova. Electroputere concediază 350

Ford angajeaza 500 oameni la Craiova. Electroputere concediază 350

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul american Ford face angajari masive in Oltenia, in timp ce uzina Electroputere anunta disponibilizari.

„Ford Romania are placerea de a anunta ca in aceasta saptamana va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastra din Craiova. Ford va recruta in principal operatori de baza pentru liniile de productie, dar in acelasi timp suntem interesati si de extinderea fortei de munca prin aducerea unor specialisti de intretinere”, a spus Angella Alexander, director resurse umane Ford Romania privind demararea campaniei de angajari la uzina din Craiova.

Grupul american a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati.

Ford a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca va produce la Craiova, in acest an, 60.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 100.000 de masini. Modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, va ajunge in showroom-urile din Romania in luna iulie, insa comenzile vor fi onorate incepand cu luna septembrie. Conceptul B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri.

Constructorul american a asamblat la Craiova, in intervalul aprilie 2010-octombrie 2011, un numar de peste 17.000 autoutilitare Transit Connect. Ulterior, productia utilitarei a fost mutata la fabrica Ford din Valencia, in urma deciziei grupului american de a reorganiza activitatea tuturor fabricilor pe care le detine in Europa.

Concedieri la Electroputere

Totusi, nu doar vestile pozitive caracterizeaza piata muncii din Banie. Electroputere Craiova (EPT) va disponibiliza 350 de salariati, reprezentand 21% din numarul total de angajati, din cauza lipsei de comenzi, a reorganizarii activitatii si a cresterii costurilor cu personalul.

Disponibilizarile vor fi operate incepand cu luna mai si pana la 1 decembrie, iar persoanele care vor ramane fara loc de muncaa vor primi plati compensatorii. Compania a mai recurs la disponibilizari si in octombrie 2010, cand au plecat 350 de oameni.

La finalul lunii iunie a anului trecut, Electroputere avea 1.620 de angajati.