Acasă Stirile zilei Câți bani mai au băncile pentru creditele din programul Prima Casă 4

Câți bani mai au băncile pentru creditele din programul Prima Casă 4

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Imprumuturile din programul „Prima Casa 4” au scapat de aplicarea noilor norme de creditare ale Bancii Nationale a Romaniei, astfel ca avansul minim va ramane 5% indiferent de moneda creditului. Wall-Street.ro iti prezinta cate credite au oferit bancherii pana in prezent in cadrul programului guvernamental si cate imprumuturi mai pot acorda de acum inainte.

BCR

 BCR mai are disponibil aproximativ un miliard de lei pentru creditele din cadrul programului „Prima Casa 4”.

Banca estimeaza ca suma se va epuiza in decursul acestui an, in functie de evolutia cererii de creditare.

BCREvident, dincolo de programul Prima Casa, care a fost un succes indubitabil, piata trebuie sa priveasca mai departe, iar bancile se vor uita la alternativele si produsele de creditare ipotecara care vor suplini incheierea programului”, au precizat reprezentantii BCR.

Banca a avut cel mai mare plafon de credite alocat in etapele consecutive ale programului „Prima Casa”, aproape 1,2 miliarde euro. Pana in prezent, BCR a acordat circa 23.000 de credite in valoare de aproape un miliard euro.

Dobanda credite in lei: Robor 3 luni + 2,3%

Dobanda credite in euro: Euribor 3 luni + 3,95%

Banca Transilvania

Banca Transilvania Banca Transilvania a acordat, pana la data de 29 februarie 2012, 316 credite „Prima Casa 4”, in valoare totala de 11,15 milioane euro.

Oficialii bancii au spus ca plafonul ramas este de aproape 14 milioane euro, iar Banca Transilvania estimeaza ca il va epuiza in 5-6 luni.

Dobanda credit in lei: Robor 3 luni + 0 puncte procentuale

Dobanda credit in euro: Euribor 3 luni + 4 puncte procentuale

 UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank Plafonul total aprobat pentru UniCredit Tiriac Bank in cadrul „Prima Casa 4″ este de 17,4 milioane euro.

Reprezentantii bancii au precizat ca au acordat credite care insumeaza aproximativ 20% din aceasta suma, alte solicitari aflandu-se in analiza.

„De asemenea, am observat un interes in crestere pentru Prima Casa, avand in vedere nivelul avantajos al dobanzilor de care clientii pot beneficia in cadrul acestui program”, au aratat oficialii UniCredit Tiriac Bank.

Dobanda credite in lei: Robor 3 luni + 2,5%

Dobanda credite in euro: Euribor 3 luni + 4%

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank Raiffeisen Bank a acordat pana in prezent credite in cadrul programului „Prima Casa 4” de aproape 43 milioane euro.

Directorul executiv pe segmentul clientilor persoane fizice la Raiffeisen Bank, Radu Topliceanu, spune ca plafonul ramas este aproximativ 70 milioane euro si estimeaza ca banca il va consuma pana la finele acestui an – inceputul lui 2013.

Dobanda credite in lei: Robor 3 luni + 2,4%

Dobanda credite in euro: Euribor 3 luni + 4%

Millennium Bank

Millennium Bank Millennium Bank a oferit, pana la sfarsitul lunii februarie 2012, credite in valoare de aproape 18 milioane euro in cadrul programului „Prima Casa 4”.

Banca mai are la dispozitie imprumuturi de 32 milioane euro.

Dobanda credite in euro: Euribor 3 luni + 4%

CITIȚI RESTUL PE wall-street.ro