Producătorul de vin Murfatlar România, cel mai mare jucător pe acest segment, a intrat în insolvență. Tribunalul Constanţa a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a companiei.

Potrivit unui comunicat al producătorului de vin, gradul lent de recuperare a banilor din piaţă, caracteristica generală a mediului de afaceri din această perioadă, care are ca principal efect lipsa de lichidităţi, au făcut dificilă achitarea datoriilor exigibile.

Cu toate acestea, Murfatlar va continua strategia de dezvoltare şi extindere a activităţii comerciale la nivel local, așa cum și-a planificat deja,  ”într-un mod solid şi sustenabil”. Murfatlar este liderul pieţei de vin din România, deţinând o cotă de piaţă de 25%.

Cifra de afaceri la sfârşitul lui 2011 a fost de 185 milioane de lei. Pentru anul în curs şi-a bugetat o cifră de afaceri de 200 milioane de lei.

Murfatlar România administrează, în prezent, peste 3.000 hectare, reprezentând cea mai mare suprafaţă cultivabilă de viţă-de-vie din România, aparţinând unui singur producător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.