Suntem asaltati zilnic cu sfatul afisat pe ecranele televizoarelor prin care suntem indemnati sa consumam doi litri de apa pe zi, insa nu ne spune nimeni cand este indicat sa bem apa si cand nu.

Exista persoane care nu stiu cand si cum sa bea apa sau mai ales cand sa nu bea apa, astfel ca greselile frecvente in acest sens pot provoca diferite afectiuni.

Cand sa nu bei apa – in timpul meselor

Se spune ca una dintre cele mai frecvente greseli in ceea ce priveste hidratarea este consumul de apa in timpul mesei si imediat dupa. Medicii spun ca este foarte important sa evitam sa bem apa in timpul mesei, deoarece aceasta ingreuneaza digestia prin ,,diluarea” acizilor si enzimelor, care duc la acumularea de toxine in organism.

Principala preocupare este ca apa dilueaza acizii si enzimele digestive din stomacul si are ca rezultat balonarea sau distensia. Aceasta preocupare este un mit, conform gastroenterologului Michael Picco. El spune ca apa bauta in timpul mesei poate ajuta la imbunatatirea digestiei organismului si sugereaza ca oamenii pot obtine aceleasi beneficii digestive daca beau apa la scurt timp dupa mese.

Cand o persoana ia masa organismul incepe sa fabrice sucuri si enzime digestive care ajuta la descompunerea alimentelor. Procesul de descompunere este hormonal si se intampla in mod natural, indiferent daca oamenii beau apa la masa sau nu. Nici o cercetare nu sugereaza ca acizii si enzimele digestive sunt diluate de aportul de apa.

Exista, totdata, multe persoane care se plang de balonare dupa ce au baut apa in timpul mesei, insa asta se intampla pentru cp nu consuma mai multa apa in dieta lor de zi cu zi. Medicii recomanda mentinerea hidratarii adecvate pe tot parcursul zilei, pana la sase sau opt pahare pline pe zi. Hidratarea corespunzatoare ajuta, de asemenea, la functionarea sistemului digestiv.

Cand sa nu bei apa – in timpul sau dupa antrenament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.