Moldovenii au iesit in strada! In loc sa confiste averea coruptilor, regimul de la Chisinau o legalizeaza! – Cap Limpede

Moldovenii au iesit in strada! In loc sa confiste averea coruptilor, regimul de la Chisinau o legalizeaza!

Joi, la Chisinau, monumentul lui Stefan cel Mare a fost locul de intalnire pentru cei care au dorit sa protesteze impotriva legalizarii amnistiei fiscale de catre deputatii din Parlament. Solicitarea principala: demisia lui Candu.

Pentru a impiedica amnistierea si legalizarea marilor hotii si jafuri produse in ultimii ani, culminand cu furtul unui miliard de dolari din rezervele valutare ale tarii prin intermediul unui proiect de lege privind liberalizarea capitalului si stimularea fiscala, care reprezinta in esenta sa o initiativa extrem de periculoasa a regimului Plahotniuc, Platforma Demnitate si Adevar a organizat joi, 23 februarie intre orele 12-14, un mars de protest.

Click pe aceeasi tema:  Tupeu marca PSD! Singurul protestatar din orasul vrancean Odobesti, dat in judecata de primarul PSD din localitate! Ce suma pretinde edilul

„Ne vom aduna la monumentul lui stefan cel Mare pentru a merge intr-un mars spre Parlamentul R.Moldova si CNA! Sa cerem demisia lui Candu”, se arata intr-o postare pe Facebook la evenimentul organizat de Platforma DA.

Totodata, organizatorii evenimentului, mentioneaza ca in avizul sau cu privire la legea liberalizarii capitalului, chiar si Centrul National Anticoruptie (CNA) ar fi semnalat o serie de deficiente si riscuri, sustinand ca prevederile proiectului contravin Constitutiei, iar la promovarea lui s-au neglijat o serie de factori de principiu cum ar fi transparenta si argumentarea economica.

Click pe aceeasi tema:  Cum s-a imbogatit presedintele comisiei SRI din Parlament! Fiica lui s-a facut remarcata cand a zis ca-i este scarba de protestatari!

„CNA constata ca proiectul nu contine garantii de liberalizare a capitalului din surse licite. Mai mult, expertii au ajuns la concluzia ca “conceptul liberalizarii capitalului devine echivalent cu cel al legalizarii capitalului din afara circuitului legal, apropiindu-se de un concept al spalarii banilor de provenienta infractionala.”

Mentionam ca printre autorii acestui proiect se afla presedintele Parlamentului, Andrian Candu si cativa deputati din majoritatea parlamentara controlata de comanditarul si beneficiarul final al prezentului proiect de lege”, au punctat organizatorii evenimentului.

Click pe aceeasi tema:  Mircea Badea a luat foc si a lansat un atac suburban la Tudor Chirila! Vezi ce a putut sa spuna portavocea lui Voiculescu!

Astfel, reprezentantii si sustinatorii Platformei DA cer demisia presedintelui Legislativului, Andrian Candu, ca promotor direct al unui proiect de lege vadit ilegal, cu depunerea mandatului de deputat impreuna cu coautorii acestei initiative legislative, iar Procuratura Generala sa initieze urmarirea penala a initiatorilor actului legislativ criminal, generator de coruptie, protectionism si favorizare a infractorilor, arata epochtimes-romania.

spre