Acasă World Avertizarea sumbra a unui mogul software! Razboiul cibernetic va decima omenirea! Doar...

Avertizarea sumbra a unui mogul software! Razboiul cibernetic va decima omenirea! Doar unul din zece oameni vor supravietui!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

John McAfee este unul dintre cei mai cunoscuti oameni din industria solutiilor antivirus, dar si unul dintre cei mai pesimisti in ceea ce priveste viitorul omenirii conectate la internet.

Multe tari construiesc arme cibernetice redutabile si se ameninta reciproc intr-une chilibru ce devine tot mai fragil. Daca razboiul cibernetic va izbucni, peste 90% din populatie ar putea sa dispara, a spus McAfee intr-un interviu pentru HotNews.ro realizat inaintea conferintei d10e Bucharest.

Cel putin patru tari au arme cibernetice capabile sa distruga reteaua de energie electrica a unui alt stat: China, SUA, Rusia si Israel.

China este fara indoiala tara cu cele mai puternice arme cibernetice. Chinezii au inteles inca de acum patru decenii ca electronica si computerele sunt esentiale pentru viitorul armelor.

Daca o tara ar incepe un razboi cibernetic pentru a distruge alt stat, urmarile ar fi catastrofale, pentru ca riscam distrugerea generala.

„Diferenta dintre armele clasice si cele cibernetice este ca te costa enorm sa construiesti o bomba nucleara, iar cand o tara a construit o arma cibernetica, poate face dupa ea un milion de copii cu costuri minime”.

Impotriva stirilor false nu putem lupta cu un soft de inteligenta artificala. Daca noi oamenii nu suntem in stare sa judecam ce e fals si ce nu, cum putem construi un soft care sa faca asta?

„Un studiu recent prezentat in Congres estima ca in doi ani 90% dintre americani ar muri daca am ramane fara curent electric. Eu cred ca ar fi mai multi, nu-mi dau seama cum ar putea supravietui acesti 10%. Uitati-va ce s-a intamplat in Ucraina cand cativa oameni fara unelte sofisticate au reusit sa intrerupa curentul cateva ore. Poti distruge o retea electrica trimitand electricitate de o anumita frecventa si voltaj catre statiile electrice, astfel incat sa le arzi si mergi apoi de la una pentru a le distruge pe toate.

John McAfee: Este prea periculos si cred ca lumea nu ar supravietui nici daca atacul ar fi asupra unei singure tari, fiindca ar fi represalii. Sigur asa ar fi. Diferenta dintre armele clasice si cele cibernetice este ca te costa enorm sa construiesti o bomba nucleara, iar cand o tara a construit o arma cibernetica, poate face dupa ea un milion de copii cu costuri minime, fiindca este vorba de date digitale.

John McAfee: Da si probabil ca 90% dintre pamanteni ar muri. Dar si azi sunt state conduse de oameni nebuni carora nu le pasa, de exemplu Coreea de Nord. Atunci avem o problema.

China fiindca a inceput acum multi timp, in anii 70′ cand si-au dat seana ca electronica si computerele reprezinta viitorul armelor. A fost China victima unui atac cibernetic. Ati auzit vreodata asa ceva? Nici eu si nici pe dark web nu am vazut informatii despre asa ceva. Nimeni nu s-a laudat cu asa ceva. Sunt cei mai puternici cand este vorba de arme cibernetice.

John McAfee: Nimeni nu este puternic la aparare, asta e o problema. Chinezii sunt destul de puternici incat nimeni sa nu-i „hackuiasca”, dar SUA si Rusia au si ele arme cibernetice redutabile si le-ar putea face rau chinezilor. Suntem pe un teren periculos unde fiecare pune arma la tampla celuilalt si inchipuiti-va ce s-ar intampla daca cineva apasa pe tragaci.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos