Acasă Stirile zilei Stiinta Misterul din adancuri! Ce se intampla cu pungile si sticlele de plastic...

Misterul din adancuri! Ce se intampla cu pungile si sticlele de plastic ajunse in ocean!? Poate ajunge plasticul pe masa noastra?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O cantitate mare de gunoi gunoi de plastic ajunsa in adancul oceanului este pe cale de disparitie, sugereaza un nou studiu, iar cercetatorii sunt ingrijorati ca plasticul transformat in mici particule ar putea fi consumat de pestii comercializati masiv, cum ar fi peste spada sau tonul, care sunt consumati de oameni.

Nimeni nu stie exact ceea ce se intampla cu resturile din, disparitia din ocean fiind un real mister, desi cercetatorii au lansat ipoteza ca oceanul ar putea fi un cos de gunoi doar ca bucatile nu mai pot fi detectabile din cauza ca s-au rupt in bucati mult prea mici, nedetectabile. O alta varianta ar fi ca gunoiul poate tranzita oceanul in adancuri ajungand sa se depoziteze in locuri nebanuite.

„Profunzimea oceanului este de o marime necunoscuta,” sustine co-autorul studiului Andrés Cozar, un ecologist de la Universitatea din Cadiz, sin Spania. „Din pacate, acumularea de plastic in adancul oceanului ar putea duce la modificarea acestui ecosistem misterios – cel mai mare din lume – inainte ca noi sa ne dam seama ce efecte poate avea.”

Cercetatorii au tras concluzia lor despre gunoiul disparut prin analiza cantitatii de resturi de plastic plutind in ocean, precum si ratele de productie de plastic si de eliminare la nivel mondial.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos