Acum ca s-a incalzit, cei mai multi turisti se vor indrepta spre litoralul romanesc, asa ca ne-am gandit sa iti facem o lista cu tot ce ar trebui sa stii ca sa ajungi la mare vara asta.

BUCURESTI

Bucurestenii se pot considera privilegiati, distanta dintre Capitala si Constanta fiind de putin peste doua sute de kilometri, pe autostrada, cea mai mica dintre primele cinci orase ale tarii. In caz ca aleg sa ia trenul din Gara de Nord, turistii trebuie sa se astepte la o calatorie care poate dura de la doua ore si 25 de minute, cu Inter Regio, (la care biletul costa intre 62 si 92 de lei) pana la sase ore si jumatate, cu trenul Regio, de trei ori mai ieftin.

Pe langa apropierea dintre orase, bucurestenii beneficiaza si de Autostrada Soarelui, circulabila pe intreaga lungime, care scurteaza durata calatoriei. Astfel, circuland cu viteza maxima admisa, un drum cu autoturismul ar trebui sa dureze putin peste o ora si jumatate, insa, tinand cont de restrictiile temporare si de aglomeratie, turistii trebuie sa se astepte la o calatorie de aproximativ doua ore, care costa in jur de 100 de lei.

Autocarele ajung la malul marii intre trei ore si trei ore si jumatate, in functie de companie, iar biletele costa intre 40 si 60 de lei. Un zbor cu avionul ar trebui sa dureze in jur de jumatate de ora dar, momentan, nu exista curse interne directe spre Constanta.

IASI

Distanta dintre Constanta si Iasi este de aproape 450 de kilometri, pe sosea, si 480 de kilometri cu trenul.Folosind serviciile CFR, turistii ieseni ar ajunge la Constanta in noua ore si 45 de minute, cu Inter Regio, cursa directa, la care biletele costa intre 94 si 146 de lei. O varianta mai rapida, care dureaza putin peste noua ore, presupune schimbarea trenului la Buzau si costa intre 118 lei, la clasa a doua, si 488 de lei, la vagon de dormit, in regim single.

Daca aleg autoturismul, calatorii trebuie sa se astepte la un drum de sase ore, care le va scoate din buzunare in jur de 200 de lei. O calatorie cu autocarul, de la Iasi la Constanta, dureaza opt ore si 30 de minute si costa 90 de lei.

CLUJ-NAPOCA

Al treilea oras din Romania, din punct de vedere al numarului de locuitori, se afla la aproximativ 670 de kilometri de Constanta, pe sosea, si la putin peste 720 de kilometri, cu trenul. In caz ca aleg sa parcurga distanta cu trenul, turistii au de infruntat un drum direct de peste 14 ore, cu Inter Regio, care costa intre 125 si 260 de lei, ori o calatorie de 13 ore si jumatate, prin Bucuresti, care costa intre 141 si 371 de lei.

Pe sosea, distanta de la Cluj la Constanta poate fi parcursa in sapte ore si jumatate, pentru putin peste 300 de lei, la un consum mediu de 7,5 litri la suta de kilometri. Drumul cu autocarul dureaza aproape 12 ore, iar pretul este 300 de lei dus-intors.

TIMISOARA

Dintre orasele din Romania aflate in top 5, din punct de vedere al populatiei, Timisoara e cel mai indepartat de Constanta, distanta dintre cele doua localitati fiind de aproape 780 de kilometri pe sosea si 750 de kilometri pe calea ferata. Drumul cu trenul dureaza douasprezece ore si 15 minute, cu Inter Regio, si costa intre 125 de lei, la clasa a doua, si 341 de lei, la vagon de dormit, in regim single.

In caz ca aleg sa parcurga traseul cu autoturismul, turistii timisoreni trebuie sa se astepte la o calatorie care dureaza aproape noua ore si necesita in jur de 350 de lei. Un drum cu autocarul pana la mare ii costa pe turisti 140 de lei si dureaza in jur de 15 ore si jumatate, cu o oprire in Capitala.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.