Armata romana se afla de mult timp in situatia de a folosi tehnica veche si care consuma resurse multe ceea ce are impact asupra personalului care utilizeaza dar o face si necompetitiva in fata altor state. Dupa suplimentarea bugetului apararii iata ca apar si primele informatii despre inzestrarea armatei.

Romtehnica a semnat, vinerea trecuta, cu o firma din Israel contractul pentru modernizarea MLI-84 M cu instalatie de lansare rachete antitanc dirijate Spike. De asemenea, fregatele Regele Ferdinand si Regina Maria vor f modernizate.

„Este un program extrem de important, oarecum similar cu prima escadrila de avioane F 16, un program care se va derula undeva pe aproximativ cinci ani de zile pana va fi modernizata si adoua fregata. In acest moment, fregatele sunt echipate la nivel de patrulare, deci ele sunt capabile de navigare. Exista un tun montat pe ele, functional si, bineinteles, lansatoare de torpile si torpile. Partea de modernizare prevede, bineinteles, alte componente oarecum adaptate noilor cerinte, echipamente moderne. As putea sa va spun, eventual, cateva dintre ele: sistemele de rachete antiaeriene, sisteme de rachete antinava, sisteme de tunuri si rachete pentru aparare contra rachetelor antinava. Bineinteles, discutam si de senzori de inalta performanta, integrati intr-un combat management system care sa fie functional pentru fregata in parte, ca sa fie compatibile astfel incat cele doua fregate sa poata lupta impreuna si, bineinteles, sa fie interoperabile cu toate categoriile de forte din cadrul Armatei Romane. De fapt, asta este ideea: sa integram toate categoriile de forte, toate sa aiba aceeasi informatie, sa poata lupta in comun in conflict”, secretarul de stat pentru armament din MApN, Gabriel Beniamin Les in emisiunea „Jurnal militar” de la Radio Romania Actualitati.

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.