Exista anumite secrete din bucatarie pe care foarte putini le cunosc. De multe ori cei mai multi dintre noi am pierdut o parte din albus atunci cand am curatat un ou fiert pentru ca acesta a ramas lipit de coaja.

Daca aplicam trucul de mai jos vom putea sa obtinem un ou fiert care se curata intreg extrem de usor.

1. Inainte de a fierbe ouale ar trebui sa le lasi un pic la temperatura camerei. Eviti asfel craparea lor in timpul fierberii.

2. Dupa ce s-au incalzit putin, faceti o gaura cu ajutorul unui ac fin, in partea mai lata a oului, deci cea opusa varfului. Aveti grija sa nu crapati coaja. De asemenea, nu va temeti ca va curge albusul din ou, pentru ca in partea lata a oului se afla un spatiu cu aer care protejeaza continutul, scrie bzi.

3. Dupa ce ati facut un mic orificiu in ou, puteti sa fierbeti oul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.