Acasă Stirile zilei Mirosul fricii poate fi mostenit genetic si transmis timp de doua generatii!

Mirosul fricii poate fi mostenit genetic si transmis timp de doua generatii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mirosul fricii poate fi mostenit genetic si poate fi transmis timp de doua generatii, potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta de la Emory School of Medicine din Georgia, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru prima data, cercetatorii de la Emory School of Medicine din Georgia (SUA) au aratat ca, daca soarecii sunt invatati sa se teama de un anumit miros, acesta declanseaza modificari chimice ale spermei.

Apoi, aceste schimbari pot modifica creierul urmatoarelor doua generatii, provocandu-le teama de acelasi miros.

Daca aceste schimbari sunt valabile si la oameni, s-ar putea schimba modul in care este analizat comportamentul adultilor, precum si cel in care sunt tratate diferite afectiuni, cum ar fi tulburarea de stres posttraumatic.

Kerry Ressler, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale, a declarat:

„Faptul de a sti ca experientele parintilor influenteaza urmasii ne ajuta pe noi sa intelegem tulburarile psihiatrice care ar putea avea o baza transgenerationala si eventual sa proiectam strategii terapeutice”.

In timpul studiului, soarecii au fost invatati sa asocieze mirosul florilor de cires cu un usor soc electric. Dupa scurt timp, soarecii s-au aratat tematori, chiar daca ei erau doar expusi mirosului.

Ulterior, oamenii de stiinta au verificat urmasii soarecilor si au descoperit ca acestia asociaza mirosul florilor de cires cu teama, desi nu au fost niciodata expusi la socuri electrice.

Drept urmare, cercetatorii au concluzionat ca aceasta trasatura s-a transmis genetic, intrucat parintii nu si-au intalnit niciodata urmasii, ceea ce inseamna ca acest comportament nu putea fi invatat.

Urmasii au reactionat la acelasi miros pe care parintii lor au fost invatati sa il evite.

Sursa: mediafax.ro