Acasă Timp liber Auto Dealerii Chevrolet cer despagubiri de la General Motors

Dealerii Chevrolet cer despagubiri de la General Motors

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dealerii Chevrolet din Spania, nemultumiti de decizia GM prin care la final de 2015 va inceta comercializarea masinilor marcii in Europa, cer despagubiri pentru pierderile ce le vor suferi ca urmare a retragerii brandului, potrivit autonocion.com.

Unii distribuitori sustin ca au investit milioane de euro in showroom-uri, ateliere si aparatura pentru a deveni dealeri ai Chevrolet si spun ca nici macar nu au avut timp sa amortizeze investitia.

Uniunea dealerilor CERE compensatii in functie de situatia fiecarui dealer, dar multi dintre patroni  se tem ca aceste compensatii nu vor impiedica prabusirea intregii retele formata din 85 de puncte de vanzare. Uniunea dealerilor spera sa convinga reprezentante din mai multe tari europene sa se alature cererii de compensatie.

Masinile Chevrolet nu se vor mai vinde incepand cu 2016 in Europa, GM spunand ca marca nu si-a atins tintele din vanzari. Urmeaza ca toate eforturile corporatiei sa fie indreptate catre Opel.

O parte dintre dealeri vor furniza servicii aftermarket pentru cei care au masini Chevrolet, insa nu va fi suficient pentru supravietuire, astfel ca multi cauta variante salvatoare.

Unii dealeri au initiat discutii pentru aducerea de masini ale marcii chineze Qoros.

Qoros este un joint-venture intre compania chineza Chery si fondul de investitii Israel Corp care pana acum a investit jumatate de miliard de dolari. Qoros are planuri mare pentru Europa,sedanul Qoros 3 a obtinut cinci stele la testele EuroNCAP, dar masinile nu se vor vinde in Europa mai repede de anul 2015.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos