Acasă Stirile zilei Social Cati romani sunt sositi in Marea Britanie dupa 1 ianuarie?

Cati romani sunt sositi in Marea Britanie dupa 1 ianuarie?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doar 24 de romani au sosit in Marea Britanie de la 1 ianuarie, cand au fost anulate restrictiile impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii europene, potrivit ambasadorului roman la Londra Ion Jinga, relateaza The Daily Mail in editia electronica de marti. Ambasadorul a subliniat ca previziunile referitoare la un „aflux” dupa anularea restrictiilor nu s-au implinit.

 

De asemenea, diplomatul afirma ca zece companii au contactat Ambasada Romaniei la Londra in vederea angajarii unor romani, fiind redirectionate spre Jobcentre.

Agentia britanica pentru control la frontiera nu a publicat date cu privire la numarul romanilor si bulgarilor care au venit in tara de la Anul Noul incoace, precizeaza Daily Mail.

insa autoritatile din Olanda au publicat date potrivit carora 21 de romani si 15 bulgari au sosit in tara in ultimele doua saptamani, iar Jinga a declarat ca datele sunt similare in Marea Britanie.

„Companiile britanice ofera in prezent 5.000 de posturi romanilor, pentru a acoperi deficiente de personal inalt calificat pe piata muncii”, a mai spus ambasadorul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos