Acasă Stirile zilei Justitia Mircea Basescu adus la Curtea de Apel pentru judecarea contestatiei fata de...

Mircea Basescu adus la Curtea de Apel pentru judecarea contestatiei fata de arestarea preventiva

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fratele presedintelui Romaniei a contestat masura de arest preventiv. Mircea Basescu este acuzat de procurori pentru trafic de influenta.

Din arestul Politiei Capitalei a fost adus la instanta si Marian Capatana, intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat lui Mircea Basescu pentru ca acesta sa intervina astfel incat interlopul sa scape de inchisoare. Capatana a contestat, si el, masura de arestare preventiva.

 

Decizia Curtii de Apel Bucuresti referitoare la cele doua contestatii va fi definitiva.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a dispus arestarea a aratat, in motivare, ca inregistrarile in care apar Mircea Basescu si Marian Capatana, puse la dispozitie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar daca ele au fost contestate de cei doi, si pot reprezenta mijloace de proba in dosar.

„Sustinerile apararii, in sensul inadvertentelor de natura a releva lipsa de autenticitate si caracterul posibil contrafacut al inregistrarilor, nu se bazeaza pe elemente faptice ori concrete care sa contureze o indoiala veridica asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetarilor in cauza se poate proceda la verificarea acestui caracter, in masura in care se va aprecia ca fiind utila, pertinenta si concludenta o proba stiintifica care sa aiba un asemenea obiectiv”, a aratat judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti care a decis arestarea lui Mircea Basescu si a lui Marian Capatana.

Cei doi, alaturi de Bercea Mondial si de fiul acestuia, Florin Anghel, au fost dusi joi la DNA, pentru audieri in acest dosar. In acelasi scop a venit la DNA fiica interlopului, Izaura Anghel. Cu acest prilej, Bercea Mondial si fiica sa au reluat, in fata procurorilor, acuzatiile conform carora ar fi ajuns sume de bani la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si la presedintele ICCJ, Livia Stanciu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos