Acasă Stirile zilei Mircea Badea cere puscarie pentru parintii care vin cu copii la proteste!

Mircea Badea cere puscarie pentru parintii care vin cu copii la proteste!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Realizatorul TV Mircea Badea a anuntat ca va sesiza Protectia Copilului daca la protestul anuntat pentru duminica din Piata Victoriei vor veni si minori deoarece, in opinia lui, este incalcat articolul 27, alineatul 4, din legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor. De asemenea, Mircea Badea si-a exprimat regretul ca incalcarea acestui articol nu se pedepseste cu inchisoarea.

„Daca sambata se intampla un protest frumos, colorat si pasnic, eu o sa fac multe sesizari si as vrea sa sesizez si pe aceasta cale, in direct, la televizor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului care este o institutie a statului de drept aici, in Romania, sa sesizez ca urmeaza iata, anuntata, o noua incalcare a legii 272/2004, art 27, al. 4. Cu ce se pedepseste? Nu se pedepseste, din pacate cu puscaria, asa cum cred ca ar fi fost normal pentru ca noi, in Romania, vrem puscarie pentru orice. Din nefericire, nu se sanctioneaza cu puscaria, asa cum eu mi-as fi dorit. Adica ti-ai dus copilul la protest, incalcand legea, du-te la puscarie! Legea zice amenda intre 5.000 – 10.000 lei. Sigur, cei care au senzatia ca au fost nedreptatiti, se pot adresa justitiei.

Am pus asta si pe Facebook acum cateva ore si au fost multe reactii de la cetateni revoltati pentru ceea ce am scris pentru ca «bai, de ce va legati de toate nimicurile?» De cand a devenit respectarea legii un nimic? Legea e un nimic? Legea poate sa fie buna, poate sa fie proasta, poate fi complet cretina. Dar ce ati vrea acum, sa o amputam? Vreti sa desfiguram legea asta?

A iesit atata scandal cand s-a sesizat Curtea Constitutionala sa verifice legea aia a lui Nastase care ii interzicea lui Dragnea sa fie prim-ministru. S-a inflamat suflarea faceboocilistica si rezistentii astia s-au inflamat toti «Cum adica sa verificam daca e constitutionala? Daca il impiedica pe Dragnea sa fie prim-ministru e foarte buna!»”, a spus Mircea Badea la Antena 3, conform Digi24.

De asemenea, si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, spunea ieri ca cei care au iesit in strada pentru ca vor sa se respecte legea ar trebui sa respecte, la randul lor, Legea 272/2004 care prevede ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri.

La Protectia Copilului au fost primite 29 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultimele zile. Singura plangere nominala a fost facuta impotriva lui Nicusor Dan, presedintele USR.

Directia pentru Protectia Copilului Sibiu a luat apararea parintilor care si-au adus copiii la protestele din ultimele saptamani, aratand ca demersul lor nu incalca nicio lege. DGASPC Sibiu a citat Conventia Drepturilor Copilului a ONU, potrivit careia „orice copil are dreptul la libertatea de a gandi, de a avea o religie, de a participa la intruniri paşnice care nu incalca drepturile celorlalţi”.

„Opinam ca participarea copiilor la astfel de evenimente constituie mai degraba o chestiune de alegere personala a parintilor care au dreptul sa decida daca permit copiilor lor sa-i insoteasca la proteste si ar fi contrar libertatii de intrunire pasnica daca le-ar fi ingradit acest drept”, arata Protectia Copilului Sibiu, care mentioneaza ca protestele s-au desfasurat in locuri publice si ca au avut un caracter pasnic.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos