Presedintele PSD Liviu Dragnea se razbuna pe studenti, dupa ce multi dintre acesti au fost prezenti la protestele din Piata Victoriei. In ziua in care a intrat in vigoare ordonanta guvernului PSD-ALDE numarul 2 din 2017 care prevedea ca toti studentii din Romania beneficiaza de transport gratuit, mai multi tineri plecau cu trenul de la Cluj spre Bucuresti pentru a fi alaturi de colegii lor care protestau in Piata Victoriei.

Una dintre scandari a fost chiar despre faptul ca guvernul nu a reusit sa-i cumpere cu aceasta masura.

Iata ca la doar cateva zile, prevederea din ordonanta numarul 2 care reglementa aceasta promisiune electorala a PSD a fost modificata.

Asadar, potrivit amendamentului, studentii vor calatori gratuit cu trenul dar doar pe distantele dintre localitatea de domiciliu si cea in care se afla unitatea de invatamant frecventata, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus aceasta facilitate.

Amendamentul a fost introdus de pesedistul Eugen Teodorovici si de Florin Citu, membru PNL, scrie expresmagazin.

Al doilea amendament extinde beneficiul gratuitatii calatoriilor CFR si asupra elevilor din clasele a IX-a – a XII-a.

Guvernul a aprobat pe 1 februarie o ordonanta de urgenta care prevede ca studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, beneficiaza de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Urmeaza votul in Camera Deputatilor.