Acasă Stirile zilei Stiinta Mintea are nevoie de antrenament! Vezi cele 11 exercitii pentru gimnastica MINTII!

Mintea are nevoie de antrenament! Vezi cele 11 exercitii pentru gimnastica MINTII!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Creierul nostru are nevoie de un antrenament ca orice alta parte a corpului pentru a functiona la parametrii normali, si pentru a nu risca sa ajunga chiar inutilizabil.

Americanii chiar au o vorba pentru asta: „you either use it, or you lose it” (ori il folosesti, ori il pierzi). Si acesta cred ca este unul dintre secretele succesului in toate aspectele vietii.

Daca nu dezvolti in permanenta cea mai importanta resursa cu care ai fost inzestrat este dificil sa ai rezultate atat in ce privestedezvoltarea personala, cat si in orice alt aspect al vietii tale.

Gandeste fix pe dos

In acest articol iti propun 11 exercitii simple, dar extrem de eficiente, pentru a-ti antrena creierul fara sa fie nevoie de eforturi mari. Sunt lucruri pe care le poti face incepand de astazi.

Voi incepe cu cele mai simple exercitii, pentru care nu ai nevoie nici de efort si nici de mult timp:

11. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta

MINTEA are nevoie de ANTRENAMENT! Vezi cele 11 exercitii pentru gimnastica MINTII!11Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a „executa” aceasta sarcina. E pur si simplu un reflex… si tot ce facem din reflex nu mai trece prin constient.

La fel este si cand conducem. La inceput ne gandim la tot. Trebuie sa ridic piciorul stang usor, sa incep sa apas pedala cu piciorul drept, trebuie sa ma uit in oglinda stanga sa vad daca e liber, trebuie sa schimb viteza etc…

Dupa ce luam carnetul de sofer si cineva vorbeste cu noi in masina ii spunem: te rog taci, pentru ca acum conduc.

Dupa un timp devine un reflex si nu mai procesezi aceste lucruri in mod constient.

De aceea, iti recomand sa schimbi periodic ceasul de pe o mana pe cealalta. In acest fel vei obliga creierul tau sa gandeasca inainte sa proceseze. Poti face aceste schimbari la fiecare inceput de luna.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos