Acasă Politic Ministrul ungar de externe il desfiinteaza pe Victor Ponta! „Si-a pierdut autocontrolul”

Ministrul ungar de externe il desfiinteaza pe Victor Ponta! „Si-a pierdut autocontrolul”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a condamnat ferm miercuri dimineata afirmatiile facute de premierul Victor Ponta, potrivit carora unii decidenti politici ungari nu sunt „cu nimic mai buni decat cei din Siria sau Libia”, relateaza MTI, conform Mediafax.

“Marti, Victor Ponta si-a pierdut autocontrolul si prin declaratiile sale irationale a jignit intreaga Ungarie. Politicienii europeni civilizati nu formuleaza astfel de calomnii salbatice. Remarcile sale … au o singura explicatie: el si-a pierdut complet pozitia in politica interna romana”, a subliniat Szijjarto intr-un comunicat.

Ponta a reactionat pe Facebook, marti seara, la schimburile diplomatice intense pe tema planurilor Ungariei de a extinde gardul de la frontiera cu Serbia si la granita cu Romania, „pentru o distanta rezonabila”, apreciind ca aceasta masura aminteste de Europa anilor 1930-40.

„Nu doresc sa raspund la provocarile venite din partea unor reprezentanti guvernamentali maghiari – dar cititi relatarea de mai jos si veti intelege indignarea pe care o simt, ca om si cetatean european, fata de mentalitati si atitudini pe care Europa le-a vazut doar in anii 1930-40!”, scrie premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook, referindu-se la modul in care Guvernul ungar a reactionat la criticile liderilor europeni fata de modul in care Ungaria a gestionat problema migrantilor.

Ponta mai spune ca, dat fiind comportamentul unor oficiali de la Budapesta, acestia sunt o rusine pentru valorile UE.

„Ca multi alti lideri politici europeni am datoria sa atrag atentia si sa sanctionez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai inalt nivel din Ungaria. Acestia sunt o rusine pentru cultura si valorile Uniunii Europene; si in atitudinile antisemite, si in ceea ce priveste tratamentul minoritatilor de toate tipurile, si acum in timpul crizei refugiatilor!”, mai spune premierul.

„Sarma ghimpata, legi agresive, inchisori si brutalitate cu siguranta nu vor rezolva problema – doar vor arata ca in Ungaria, in inima Europei, sunt decidenti politici cu nimic mai buni decat cei din Siria, Libia sau alte tari din care fug respectivii refugiati!”, adauga Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos