Acasă Stirile zilei Bucurestiul are un nou primar general! Vezi cine va conduce Capitala

Bucurestiul are un nou primar general! Vezi cine va conduce Capitala

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consilierul general UNPR Stefanel Dan Marin a fost ales, marti seara, primar interimar al Municipiului Bucuresti de membrii CGMB, dupa ce ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din functia de primar al Capitalei a fost trimis municipalitatii.

Consilierii generali l-au desemnat pe Stefanel Marin primar interimar, cu 39 de voturi „pentru” si un vot anulat.

”Va multumesc pentru votul de incredere. Apreciez ca am reusit sa adun atat voturile PNL cat si cele ale PSD. Nu a fost o decizie usoara sa accept candidatura. Principala mea gandire a fost ca, daca accept, va trebui sa fiu liantul intre partidele din CGMB. Voi ramane acelasi om. Aceasta functie imi da doar o responsabilitate mai mare. Mi-am propus doua mari directii: regula transparentei si disciplina. Voi avea toleranta zero fata de cel mai mic act de coruptie”, a declarat Marin Stefanel Dan, potrivit hotnews.ro.

Primarul interimar fost ales in Consiliul General al Municipiului Bucuresti in 2012 si este membru in Comisia pentru Salubritate si in Comisia pentru Transporturi si Infrastructura Urbana.

Marin Stefanel Dan a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administrative in 1999 si s-a nascut in Turnu Magurele.

Potrivit declaratiei de avere, noul primar general al Capitalei are o casa si doua terenuri in orasul Pucioasa, o garsoniera si un apartament in Bucuresti si trei masini. De asemenea, are un credit ipotecar de 44.000 de euro si este actionar la o companie.

Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei, marti, dupa decizia definitiva de arestare preventiva, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru desemnarea primarului interimar.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos