Acasă Politic Klaus Iohannis le-a dat termen limita parlamentarilor! Legea este o promisiune pentru...

Klaus Iohannis le-a dat termen limita parlamentarilor! Legea este o promisiune pentru romanii de peste hotare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis spera ca, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, partidele sa introduca votul prin corespondenta. Seful statului a precizat marti ca urmareste cu atentie acest subiect.

„Inca de la inceputul anului, dupa consultarile pe care le-am avut aici, la Cotroceni, partidele politice s-au angajat sa introduca votul prin corespondenta. Sper ca, pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, sa isi onoreze promisiunea si va asigur ca urmaresc subiectul cu foarte multa atentie”, a declarat Iohannis, la conferinta „Smart Diaspora 2020+: Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti”, organizata la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a subliniat ca asigurarea conditiilor pentru exercitarea dreptului de vot al romanilor din diaspora este esential in contextul in care multi romani aleg sa ramana in strainatate.

„A doua intrebare este ce facem pentru romanii care aleg sa ramana in strainatate, cum ii reprezentam si cum le asiguram drepturile, cum ii mentinem conectati cu tara, implicati si interesati, cum ii sprijinim sa isi pastreze identitatea. In acest context, asigurarea conditiilor pentru exercitarea dreptului de vot al romanilor din diaspora este esentiala”, a afirmat Iohannis.

Seful statului a mai spus ca trebuie gasite argumente pentru ca romanii din strainatate sa se intoarca in tara.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos