Acasă Stirile zilei Ministrul Sanatatii anunta cand va fi eliminata obligativitatea purtarii mastilor

Ministrul Sanatatii anunta cand va fi eliminata obligativitatea purtarii mastilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat joi ca se va lua in calcul eliminarea obligativitatii purtarii mastilor atunci cand transmiterea comunitara a noului coronavirus va fi „aproape inexistenta” si cand nu vor mai exista focare.

„Deocamdata avem obligatorii mastile in spatiile inchise, in transportul in comun si la locurile de munca, cu cateva exceptii. In momentul in care la nivel national vom avea o transmitere comunitara aproape inexistenta sau subliminala, cand nu vom mai avea focare in unitati spitalicesti, in unitatile de ingrijire pentru batrani, atunci ne gandim sa nu mai fie obligatorii mastile. Pana atunci este o minima masura de preventie. Ganditi-va ca principala cauza sau principalul fel de transmitere este cel aerogen, inca se mentine. Cat timp suntem apropiati in spatiile inchise, ne gandim sa ramana aceste masti”, a spus Tataru, la Mioveni, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, orizontul de timp privind eliminarea obligativitatii mastilor va fi dat de evolutia numarului de cazuri noi si al celor din sectiile de terapie intensiva.

„Orizontul de timp ni-l va da evolutia, numarul de cazuri noi, numarul de cazuri din terapie intensiva, numarul de cazuri care se adreseaza unitatilor de primiri urgente. In masura in care aceste cazuri vor scadea si vom vedea ca vor ramane cazuri noi intr-o comunitate care poate fi izolata sau in anumite focare, cum sunt spitalele sau cum sunt caminele de batrani, atunci putem sa ne gandim si la eliminarea acestor masti”, a mai spus Tataru.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, se afla la Mioveni, judetul Arges, unde evalueaza situatia unitatii sanitare din localitate, potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii.