Acasă Politic Ministrul Educatiei dezvaluie ce se intampla cu liceenii care au febra in...

Ministrul Educatiei dezvaluie ce se intampla cu liceenii care au febra in ziua Bacului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca absolventii de liceu pot sustine examenul de Bacalaureat in prima sesiune, chiar daca au febra care nu le permite intrarea in sala. Ei pot da examen in conditii speciale, o procedura valabila si in anii trecuti.

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a sustine examenul in conditii speciale. Pentru Evaluarea Nationala nu exista posibilitatea aceasta. Conditii speciale inseamna ca pot da examenul in spital sau la domiciliu, cu o comisie speciala. E o masura care s-a aplicat si in anii trecuti”, a declarat Minica Anisie vineri seara, la Digi24.

Ea a explicat ca parintele trebuie sa ceara comisiei judetene de Bacalaureat sustinerea examenului in conditii speciale, iar comisia judeteana face cere la minister, la comisia nationala, care o aproba.

Daca insa elevul afla chiar in ziua examenului ca nu poate intra in sala, poate da examenul cu subiectul de rezerva, dupa incheierea examenului din ziua respectiva, a mai mentionat ministrul Educatiei.

Aproape 150.000 de elevi de liceu vor sustine in luna iunie examenul de Bacalaureat si aproape 180.000 de elevi de gimnaziu vor sustine Evaluarea Nationala, a mai spus Monica Anisie.