Acasă Politic Teapa marca PSD. Consultantul politic al Vioricai Dancila la prezidentiale ameninta ca...

Teapa marca PSD. Consultantul politic al Vioricai Dancila la prezidentiale ameninta ca da PSD in judecata pentru datorii neplatite

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anton Pisaroglu, consultantul politic angajat in timpul campaniei fostului sef al PSD, Viorica Dancila, la prezidentiale, a declarat, pentru Europa Libera, ca ar putea da in judecata partidul pentru neplata serviciilor furnizate.

Potrivit informatiilor Europa Libera, banii datorati de Partidul Social Democrat fata de consultantul politic Anton Pisaroglu reprezinta neplata lunilor septembrie, octombrie si noiembrie 2019 catre firmele sale.

„Tot proiectul s-a derulat conform cerintelor si cu avizul reprezentantilor partidului, cu care am lucrat indeaproape si cu care am avut sedinte de lucru zilnice – sef de campanie, secretar general, responsabil comunicare. Am asigurat un pachet de servicii 360, care e sustinut si documentat serios si cu care, daca va fi nevoie, vom merge in instanta. Alegem sa nu ingrosam randurile celor care au avut de suferit din cauza neseriozitatii PSD”, a declarat Pisaroglu.

Consultantul a explicat ca pentru campania PSD la prezidentialele din toamna anului trecut au lucrat firme de creatie, digital, marketing, marketing politic, development, productie video, organizare de evenimente, PR national si international.

Proiectul nu a vizat doar perioada oficiala de campanie electorala, ci cele sase luni in care Viorica Dancila s-a aflat in fruntea PSD, dupa arestarea lui Liviu Dragnea, potrivit Europa Libera.

„Entitatile care au lucrat in acest proiect sunt IMM-uri care, desi si-au asumat un risc reputational de lucru cu PSD la acea vreme, stau neplatite de luni de zile, unele inclusiv cu activitatea blocata si datorii catre propriii furnizori. Acele IMM-uri pe care PSD spune acum ca le sustine. E cinic sa spui ca sustii companiile romanesti, iar tu sa nu iti platesti datoriile catre ei, pe servicii prestate, strategie si livrabile care ti-au adus intrarea in turul al doilea”, a declarat Pisaroglu, citat de Europa Libera.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru publicatie ca suma solicitata de firmele lui Pisaroglu se ridica la aproape 2 milioane de euro pe luna.

Consultantul sustine insa ca sumele vehiculate de cei din conducerea PSD sunt „umflate”. Anton Pisaroglu nu a dorit sa spuna care este datoria pe care social-democratii o au fata de firmele sale, motivand ca ar incalca astfel „confidentialitatea contractului”, mai transmite Europa Libera.

PSD a avut la dispozitie un buget, pe 2019, de peste 200 de milioane de lei. Aproape 144 de milioane de lei a incasat ca subventie de la bugetul de stat, la care s-au adaugat aproape 50 de milioane de lei, care se aflau in conturi la inceputul lui 2019.

La inceputul lunii decembrie, actualul presedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat situatia partidului drept una „foarte buna”, fiind intrebat daca social-democratii au datorii de 15 milioane de euro.

Surse politice precizau la acea vreme pentru Mediafax ca PSD avea datorii de aproximativ 15 milioane de euro. Suma ar fi fost acumulata din luna iulie pana atunci, inclusiv cheltuielile facute in campania pentru prezidentiale.

Ciolacu a declarat atunci ca formatiunea isi va onora toate contractele.