Acasă Stirile zilei Social Ministerul Apararii clarifica de cand se fac recrutari sau incorporari!

Ministerul Apararii clarifica de cand se fac recrutari sau incorporari!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a clarificat de cand se fac recrutari sau incorporari, pe fondul conflictului din Ucraina.

„Vedeti dumneavoastra, orice a fost normal pana acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodata despre recrutare sau chemare la oaste a rezervistilor si a tinerilor. Acest lucru este posibil, in conditiile legii, numai atunci cand se declara stare de razboi, si declararea de razboi sau a starii de mobilizare se face prin hotararea Parlamentului”, a spus Mircea Dusa.

Ministrul a explicat ca activitatile desfasurate in prezent de catre centrele militare sunt „de rutina, curente” si vizeaza clarificarea datelor rezervistilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militara in alta sau incadrarea pe o alta functie.

„De multe ori se lanseaza, stiu eu, informatii care nu au niciun suport real si o activitate curenta pe care centrele militare au facut-o si acum doi ani, si acum trei ani, si acum patru ani, daca isi fac datoria legala si zilele acestea, mai ales dupa izbucnirea crizei din Ucraina, toata lumea lanseaza un zvon ca se fac recrutari si incorporari. Nu se fac. (…) Pana atunci (la declararea starii de mobilizare — n.r.), ii rog pe tineri sa stea linistiti”, a precizat Mircea Dusa.

Ministrul a adaugat ca, potrivit legii, fiecare cetatean roman are datoria sacra de a-si apara tara si ca este nevoie de un cadru legislativ care sa clarifice modul in care se face pregatirea populatiei pentru aparare, in cazul unui conflict armat, avand in vedere ca stagiul militar nu mai este obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2007.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos