Acasă Stirile zilei Social MILITAR ROMAN, mort intr-un exercitiu multinational din Germania!

MILITAR ROMAN, mort intr-un exercitiu multinational din Germania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un militar roman a murit iar alti patru au fost raniti intr-un exercitiul multinational ”Saber Junction 14” din Germania, informeaza MApN.

Conform sursei citate, personalul medical al unitatii, aflat la fata locului, le-a acordat militarilor accidentati primele ingrijiri medicale, insa, in ciuda tuturor eforturilor, plutonierul Adrian-Constantin Leu a decedat la scurt timp dupa producerea accidentului. Ranitii sunt internati in unitati medicale din Germania.

Adrian-Constantin Leu era angajat al Ministerului Apararii Nationale din anul 2001, era necasatorit si a participat la trei misiuni in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.

Pe timpul desfasurarii unui exercitiu tactic, vehiculul de tip HMMWV in care se aflau cei cinci militari s-a rasturnat la intrarea pe un drum secundar. Cauzele producerii accidentului sunt cercetate de o comisie constituita la nivelul unitatii.
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, transmite condoleante familiei plutonierului Adrian-Constantin Leu si este permanent informat de evolutia starii de sanatate a celor patru militari raniti.

Luni, 8 septembrie, in toate unitatile militare din Armata Romaniei vor fi organizate ceremonii militare si religioase in memoria subofiterului care si-a pierdut viata.

Un detasament constituit din 130 de militari ai Batalionului 2 Infanterie “Calugareni” participa, in perioada 22 august – 17 septembrie, la exercitiul multinational “Saber Junction-14”, ce se desfasoara la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania.

In cadrul exercitiului, militarii Batalionului 2 Infanterie “Calugareni” se instruiesc alaturi de alti peste 5.800 de militari din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Canada, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovenia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Suedia, in planificarea si executarea simultana a operatiilor ofensive, defensive si de mentinere a pacii.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos