Acasă Stirile zilei Stiinta MUTANTII care traiesc nedetectati printre OAMENI! Cine sunt cum ii recunosti!

MUTANTII care traiesc nedetectati printre OAMENI! Cine sunt cum ii recunosti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mutantii sau oamenii-himera traiesc nedectati printre noi, aceste cazuri fiind intalnite mult mai des decat ne-am imagina.

Diagnosticul este pus in cazul unor analize amanuntite, care implica teste ADN din mostre prelevate din mai multe zone ale corpului (diferite organe interne, par, dinti etc).

Ce este de fapt o himera?

Este un om (sau animal) care are in corp ADN-ul a doua fiinte diferite, el asimilandu-si practic, in stadiul embrionar timpuriu, fratele geaman. Uneori pot fi descoperite membre parazite, dar de multe ori persoana respectiva nici nu banuieste ca este o himera.

Fenomenul se produce dupa doar cateva zile de la fertilizarea unui ovul. Embrionul abia format (aflat in stadiul de zigot sau de blastocist) intalneste un alt embrion, iar in mod normal sarcina ar trebui sa se finalizeze cu nasterea a doi gemeni non-identici.

Uneori insa, unul din cei doi embrioni este complet absorbit de geamanul sau, dar celulele sale, ADN-ul sau, grupa lui sanguina, toate acestea vor ramane in trupul fratelui care se va naste.

Oamenii-himera au doua structuri ADN, iar deseori pot avea doua grupe de sange si chiar organe genitale atat masculine cat si feminine, daca geamanul asimilat era de sex opus.

Desi cele mai multe cazuri de oameni-himera sunt foarte greu de observat, exista uneori semne care indica aceasta anomalie. Un caz evident este cel al hermafroditilor, persoane care au organe genitale masculine si feminine. De asemenea, diagnosticul este la fel de evident in cazul prezentei unor organe sau membre in plus, anomalie numita polimelie.

Alte indicii posibile sunt ochii de culori diferite, o pilozitate diferita de unele zone ale corpului, pigmentarea diferita a pielii, sau liniile Blaschko, care pot fi observate doar cu ajutorul unei luminii UV speciale: sunt mici linii care coboara de pe umeri pe spate si care sunt invizibile cu ochiul liber.

De regula insa, celulele geamanului sunt asimilate complet si armonios in trupul unei himere, fara sa lase urme vizibile ale straniului proces. Singura metoda prin care pot fi diagnosticate aceste cazuri sunt testele detaliate: ADN-ul unui organ va diferi de ADN-ul altui organ, desi toate vor functiona normal intr-un singur trup.

Sursa: descopera.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos