Acasă Politic Mihnea Motoc a fost propus ca ministru al Afacerilor Externe!

Mihnea Motoc a fost propus ca ministru al Afacerilor Externe!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ambasadorul Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Mihnea Motoc a fost propus ca ministru al Afacerilor Externe, propunere ce va fi inaintata presedintelui Traian Basescu.

„M-am sfatuit si cu domnul Melescanu si il voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care sa fie noul ministru de Externe. Cred ca e un mesaj foarte bun apropos si de importanta pe care o dam relatiilor noastre pe plan european”, a spus Ponta.

Din aprilie 2008, Mihnea Motoc este ambasador extraordinar si plenipotentiar, Reprezentant Permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana, dupa ce anterior, timp de cinci ani, a indeplinit aceste atributii pe langa ONU.

Ponta a mai anuntat ca, tot marti, va propune si un nou ministru la Cultura, el indeplinind in acest moment atributiile de ministru interimar.

Teodor Melescanu a anuntat ca isi depune, marti, in sedinta de Guvern, mandatul de ministru de Externe, precizand ca face acest lucru pentru ca nu toti romanii din diaspora au putut vota si ca a luat aceasta decizie ca „om de onoare”, „intr-o tara in care nimeni nu prea-si asuma responsabilitatile”.

Si la turul doi al alegerilor prezidentiale au fost foarte multi romani care nu au reusit sa voteze, dupa ce au stat mai multe ore la coada.

Opozitia, diaspora si societatea civila i-au cerut lui Melescanu sa isi dea demisia, pentru ca nu a infiintat sectii de votare suplimentare in diaspora.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Teodor Melescanu a facut tot ceea ce putea sa faca in privinta votului din diaspora, acesta nevenind in fruntea MAE pentru a ramane, ci incercand sa ajute.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos