Medicii au pus accent pe bautura otravitoare care distruge milioane de copii din lumea intreaga, fiind intoxicati cu cafeina din bauturile energizante. 

Printre simptomele intoxicatiei cu cafeina se numara perturbari grave ale activitatii inimii – inclusiv aritmie – sau probleme neurologice, precum convulsii.

La marea majoritate a marcilor de bauturi energizante, o singura doza contine indeajuns de multa cafeina pentru a avea efecte nocive asupra unui copil, spune prof. Steven Lipshultz, pediatru-sef la Children’s Hospital of Michigan din Detroit.

Vorbind despre aceasta situatie la intrunirea American Heart Association, el a afirmat ca expunerea la cafeina este problema constanta de sanatate publica.

Insa, desi se considera ca „victimele” cele mai probabile  cele mai sunt adolescentii si adultii tineri, cele mai recente date arata ca jumatate dintre apelurile telefonice la centrele de toxicologie din SUA, legate de consumul excesiv de cafeina, din energizante, implicau de fapt copii sub 6 ani, expusi neintentionat la aceasta problema.

Un copil cu varsta de 12 ani poate suferi o intoxicatie cu cafeina in cazul in care consuma peste 2,5 mg de cafeina pentru fiecare kilogram de greutate corporala, ceea ce inseamna ca si o singura doza de energizant poate fi periculoasa. Unele asemenea bauturi contin 160 mg de cafeina intr-o singura doza.

Unui risc deosebit sunt expusi copiii care sufera de diabet sau ADHD, spune specialistul.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.