Acasă Stirile zilei Justitia Mihai Stoica ramane dupa gratii, familia sa – in intretinerea parintilor

Mihai Stoica ramane dupa gratii, familia sa – in intretinerea parintilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul manager al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, voia sa fie liberat din inchisoare pentru a-si feri familia de umilinta de a trai din pensiile parintilor sai. Curtea de Apel a Capitalei nu a luat acest argument in considerare (altfel ar fi trebuit eliberati toti detinutii din puscarii) si a respins, vineri, contestatia in anulare privind condamnarea la trei ani si sase luni de inchisoare.

Contestatia lui Stoica a fost luata in discutia la 23 mai, cand acesta a spus ca a ajuns sa fie „disperat” ca urmare a condamnarii din dosarul transferurilor, precizand ca familia sa, respectiv sotia si fiica, se intretine din pensiile parintilor sai.

„Stiu ca justitia nu are o latura sociala, umana, dar condamnarea mea condamna familia, care traia aproape in exclusivate din veniturile mele – substantiale, dar justificate. (…) Familia mea traieste din pensiile parintilor mei de 80 si 77 de ani”, a mai spus Stoica, din boxa condamnatilor.

Mihai Stoica a mai declarat in fata instantei ca pedeapsa „a fost data cu rea-credinta” si ca se gandeste chiar sa reclame Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

„Nu mi s-a aplicat niciodata legea mai favorabila. Nu inteleg de ce acea pedeapsa nu a fost data cu suspendare. (…) Aceasta instanta (CAB – n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, stiind foarte bine ca o speta identica a dat castig de cauza condamnatului, obligand Italia sa plateasca despagubiri. Este indubitabil ca voi avea castig de cauza la CEDO”, a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de alta parte, el si-a exprimat supararea ca nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauza ca Penitenciarul Rahova nu are in grila de cablu TV postul care a transmis meciul. „Echipa pe care am condus-o a castigat titlul, iar eu n-am putut sa vad meciul (Steaua – Otelul, disputat marti – n.r.) la televizor. Peste cateva ore, echipa mea disputa finala Cupei Romaniei, iar eu sunt in penitenciar”, a spus Mihai Stoica.

In sala de judecata a fost prezenta atunci si fiica lui Stoica, aceasta sarindu-i in brate, plangand, la finalul procesului. Initial, jandarmii au incercat sa o opreasca, insa completul de judecatori i-au permis sa intre in contact cu tatal sau.

Mihai Stoica isi executa pedeapsa din dosarul transferurilor, de trei ani si sase luni de inchisoare, in regim inchis, la Penitenciarul Rahova.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos