Acasă Stirile zilei Justitia Mihai Stoica ramane dupa gratii, familia sa – in intretinerea parintilor

Mihai Stoica ramane dupa gratii, familia sa – in intretinerea parintilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul manager al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, voia sa fie liberat din inchisoare pentru a-si feri familia de umilinta de a trai din pensiile parintilor sai. Curtea de Apel a Capitalei nu a luat acest argument in considerare (altfel ar fi trebuit eliberati toti detinutii din puscarii) si a respins, vineri, contestatia in anulare privind condamnarea la trei ani si sase luni de inchisoare.

Contestatia lui Stoica a fost luata in discutia la 23 mai, cand acesta a spus ca a ajuns sa fie „disperat” ca urmare a condamnarii din dosarul transferurilor, precizand ca familia sa, respectiv sotia si fiica, se intretine din pensiile parintilor sai.

„Stiu ca justitia nu are o latura sociala, umana, dar condamnarea mea condamna familia, care traia aproape in exclusivate din veniturile mele – substantiale, dar justificate. (…) Familia mea traieste din pensiile parintilor mei de 80 si 77 de ani”, a mai spus Stoica, din boxa condamnatilor.

Mihai Stoica a mai declarat in fata instantei ca pedeapsa „a fost data cu rea-credinta” si ca se gandeste chiar sa reclame Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

„Nu mi s-a aplicat niciodata legea mai favorabila. Nu inteleg de ce acea pedeapsa nu a fost data cu suspendare. (…) Aceasta instanta (CAB – n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, stiind foarte bine ca o speta identica a dat castig de cauza condamnatului, obligand Italia sa plateasca despagubiri. Este indubitabil ca voi avea castig de cauza la CEDO”, a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de alta parte, el si-a exprimat supararea ca nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauza ca Penitenciarul Rahova nu are in grila de cablu TV postul care a transmis meciul. „Echipa pe care am condus-o a castigat titlul, iar eu n-am putut sa vad meciul (Steaua – Otelul, disputat marti – n.r.) la televizor. Peste cateva ore, echipa mea disputa finala Cupei Romaniei, iar eu sunt in penitenciar”, a spus Mihai Stoica.

In sala de judecata a fost prezenta atunci si fiica lui Stoica, aceasta sarindu-i in brate, plangand, la finalul procesului. Initial, jandarmii au incercat sa o opreasca, insa completul de judecatori i-au permis sa intre in contact cu tatal sau.

Mihai Stoica isi executa pedeapsa din dosarul transferurilor, de trei ani si sase luni de inchisoare, in regim inchis, la Penitenciarul Rahova.