Acasă Stirile zilei Stiinta TELEPORTAREA nu mai este un VIS! Cercetatorii au gasit FORMULA MAGICA! VIDEO

TELEPORTAREA nu mai este un VIS! Cercetatorii au gasit FORMULA MAGICA! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Teleportarea nu mai este un vis datorita cercetatorilor de la Kavli Institute of Nanoscience Delft care au descperit o formula ce promite calatoriii precum in filmele SF.

Expertii au folosit in experimentul lor doua diamante si, cu ajutorul unui computer cuantic, au reusit sa transfere informatia stocata dintr-un diamant in celalalt, aflat la trei metri distanta.

In esenta, metoda presupune trasferul informatiei, botezata qubit, fara ajutorul niciunui tip de retea de comunicare, in genul Wi-Fi etc. Asta gratie unui fenomen numit “quantum entanglement” (incarcatura cuantica), a carui proprietati permit transferul particulelor intr-o matrice dintr-un punct in altul, fara ca aceste legaturi sa fie deteriorate sau influentate in vreun fel de timp, distanta etc.

Cercetarile sunt inca la inceput insa momentul este considerat de experti unul semnificativ, incurajator pentru viitor.

Fenomenul descris mai sus nu este desprins din romanele de science-fiction.

Fizicienii au reusit sa teleporteze fotoni inca din anul 1997, iar aceasta tehnica a devenit una standard in laboratoarele optice din lumea intreaga.

Juan Yin de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Shanghai si colegii sai au reusit sa teleporteze fotoni cuantici pe o distanta de 97 de kilometri deasupra unui lac din China.

Vezi VIDEO AICI!

Acestia au reusit sa teleporteze fotoni pe o distanta de circa 100 de kilometri, stabilind astfel un nou record si deschizand calea spre conceperea unor sisteme de comunicatii cuantice prin satelit.

Descoperirea savantilor chinezi ar putea fi folosita in viitor pentru punerea la punct a unor retele de comunicatii prin satelit care vor asigura un nivel inalt de confidentialitate si siguranta.

Sursa: GadgetReport.ro