Acasă Stirile zilei Mesajul lui Mihai Sora la moartea Regelui Mihai! „A fost un suflet...

Mesajul lui Mihai Sora la moartea Regelui Mihai! „A fost un suflet apropiat, de cand eram copil mic”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Filosoful si eseistul Mihai Sora a scris pe Facebook cateva ganduri la disparitia regelui Mihai I pe care l-a iubit, numindu-l „un suflet apropiat, curat, care si-a pastrat inocenta de-a lungul vietii” si care „avea maretia maiestatii: simple, zambitoare, calde”.

„Decat sa pronunt cuvinte, as prefera sa pastrez cateva clipe de reculegere. Regele Mihai nu a fost, pentru mine, ‘doar’ un Rege; a fost un suflet apropiat, de cand eram copil mic: asa l-am simtit, asa am tinut la el, asa l-am iubit. O fiinta care si-a pastrat inocenta de-a lungul intregii vieti, – a unei vieti lungi…”, a scris filosoful.

Mihai Sora mai spune ca ne paraseste „un suflet curat” sau „poate nu ne paraseste; poate sta, prin preajma noastra, si – de-acolo de unde este – ne ocroteste, intr-un fel. Cu toata modestia care-i era, ca sa spunem asa, consubstantiala, avea maretia maiestatii: simple, zambitoare, calde. Dumnezeu sa-l aiba in paza Lui!”.

Casa Regala a anuntat, marti, ca Regele Mihai I a murit la ora 13:00, ora Romaniei. La capataiul sau s-a aflat, pana in ultima clipa, principesa Maria. Majestatea Sa implinise 96 de ani in 25 octombrie.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi depus in Holul de onoare a Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in noua Catedrala Regala si Patriarhala.

Incepand de miercuri, vor fi deschise carti de condoleante la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta si vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile.

Toti cei care vor sa depuna flori, jerbe sau coroane o pot face incepand de miercuri la intrarea principala a Palatului Regal din Calea Victoriei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos