Mesajul primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a ingenuncheat-o pe Elena Udrea, acesta indemnandu-i pe elevii din municipiu sa invete, deoarece cartea este singurul atu, iar fara educatie se poate reusi, ici, colo, dar temporar.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, la festivitatea de deschidere a anului scolar de la Colegiul National „Gheorghe Sincai”, ca orice investitie facuta in educatie de autoritatile locale si de parinti este una „lipsita de grija falimentului”

„Trebuie sa intelegem cu totii urmatorul lucru: chiar daca, la prima vedere, si fara scoala se poate face performanta in viata, sa stiti ca acest lucru nu este adevarat pe deplin. Si fara carte se poate reusi, ici, colo, dar temporar. Daca vreti sa reusiti in viata, cartea este singurul atu care va poate ajuta, singurul lucru care va da certitudinea succesului. Orice investitie pe care o facem, ca si autoritati locale si parinti, in educatie, este una lipsita de grija falimentului. Investiti in educatia dumneavoastra, pentru ca este singura cale certa de implinire profesionala a dumneavoastra si a noastra, ca societate”, a spus Boc.

El si-a amintit de prima zi de scoala si a spus ca a intrat in clasa intai la sase ani si noua zile, la unitatea de invatamant din satul natal, Rachitele.

„Ma uitam unde este invatatoarea, pentru ca mi s-a spus ca este foarte frumoasa, si pana la urma ea m-a gasit pe mine si m-a dus intr-o sala de clasa cu banci mai putin pregatite ca astazi, la tara, mai putin zugravita. Dar nu a contat sala, ci a contat sufletul si inima profesoarei care ne-a insuflat dorinta fata de carte si bucuria de a merge la scoala”, a povestit Emil Boc.

Boc a mentionat ca a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului scolar la Colegiul National „Gheorghe Sincai” in tripla calitate: de absolvent al acestei unitati, de parinte, pentru ca ambele sale fete invata acolo, si de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.