Acasă Stirile zilei Social Gheorghe Marmureanu face ANUNTUL MOMENTULUI: Cand este asteptat CUTREMURUL cel mare?!

Gheorghe Marmureanu face ANUNTUL MOMENTULUI: Cand este asteptat CUTREMURUL cel mare?!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, face anuntul momentului in Romania, sustinand ca a studiat in detaliu cutremurele din ultimii 600 de ani.

El a ajuns la concluzia ca desi ne paste un seism puternic, acesta va veni „foarte, foarte tarziu, nu acum”.

„Eu raman pe analizele facute pe date istorice. Am facut analize pe ce s-a intamplat in ultimii 600 de ani. Vreau sa va spun ca am analizat si toate documentele istorice de pe la manastiri, biserici… Raman pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar foarte, foarte tarziu, nu acum. Deocamdata lumea sa stea linistita, sa isi vada de treburile obisnuite”, a declarat Marmureanu pentru Romania Tv.

Directorul Institutului de Fizica a Pamantului sustine ca, in eventualitatea unui cutremur foarte puternic, de adancime, pericolul ar putea sa nu fie atat de mare.

„Romanii asteapta cutremurul de mare adancime. Cutremurul de mare adancime nu inseamna ca este foarte periculos, depinde si ce magnitudine are, pentru ca daca seismul din 4 martie 1977 nu era la 94, ci la 110 km, efectele erau mult mai mici. Asadar, adancimea unui cutremur inseamna dispesia energiilor pe o suprafata foarte mare, inclusiv pe a intregii Romanii”, a incheiat Gheorghe Marmureanu.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade s-a produs, miercuri seara, in regiunea Muntenia.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos