Acasă Stirile zilei Bani Cum esti FURAT la BANCOMATE! Ce se intampla in momentul in care...

Cum esti FURAT la BANCOMATE! Ce se intampla in momentul in care scoti 100 de lei de la ATM?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bancile ii taxeaza pe romani de cate ori prind ocazia, mai ales la retragerile din bancomate, comisioanele fiind usturatoare daca faci si greseala sa scoti bani de la ATM-ul altei banci.

De exemplu, in cazul BCR, cea mai mare banca din sistem, luam cazul clasic al unui card de debit BCR Maestro. Daca retragi bani de la un bancomat BCR, scoti din buzunar 0,2% din suma extrasa, dar minimum 0,20 lei/operatiune. Daca nu ai cardul la tine si vrei sa scoti bani de la ghiseu platesti 0,5% din suma, dar mininimum 5 lei/operatiune.

Vestea realmente proasta e atunci cand scoti bani de la ATM-ul altei banci. Te costa 0,75% din suma extrasa si ai si un comision fix de 4,5 lei. Asta ar insemna ca la fiecare o suta de lei scosi vei plati peste 5 lei.

La BRD situatia pare a fi putin mai buna. Astfel, la ATM sau la ghiseu platesti o suma similara: 0,2% din suma, dar minimum 0,2 lei, daca vorbim strict de unitatile bancii, iar daca mergi la alta banca la ATM scoti din buzunar 0,5% din suma retrasa si comision fix de 2,5 lei.

Sursa: cotidianul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos