Acasă Stirile zilei Mesajul emotionant al actritei Maia Morgenstern! „Ma doare pana la disperare”

Mesajul emotionant al actritei Maia Morgenstern! „Ma doare pana la disperare”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Campania online impotriva hartuirii sexuale starneste reactii si in Romania. Actrita Maia Morgenstern a postat pe Facebook un mesaj in care vorbeste despre „tacerea cu care a decis sa se inconjoare o tanara prietena”.

„Ma doare pana la strigat, pana la disperare. Disperarea pe care ti-o da neputinta. Ciudat, o neputinta ce vine din respect si loialitate. Dar tot neputinta se cheama. Ma doare tacerea cu care a decis sa se inconjoare o tanara prietena. Dar o respect. Desi ma doare, nu voi trada increderea cu care m-a investit. Si nu vorbesc de vreo intamplare neplacuta, cu iz de gilceava de alcov, demna de paginile vreunui tabloid. ( al carui director a fost….sa lasam, nu-i asa?) Vorbesc de teroare, amenintari, atacuri verbale, in scris, directe…Am sa tac#metoo”, spune Maia Morgenstern.

Femeile care participa la aceasta campanie povestesc despre propriile lor experiente de hartuire sexuala si abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar si pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo” (”si eu”, n.r.).

Miscarea a fost pornita de actrita Alyssa Milano, duminica, care le-a cerut persoanelor care ii urmaresc activitatea pe retelele de socializare sa publice comentarii cu mesajul „Me Too”, in cazul in care au fost vreodata hartuite sau agresate sexual.

Campania reprezinta o reactie la scandalul sexual in care este implicat Harvey Weinstein, producator care sustine ca toate relatiile sexuale pe care le-a avut au fost consensuale.

Mesajul initial publicat de Alyssa Milano a primit peste 37.000 de comentarii, iar hashtagul „Me Too” s-a aflat intre cele mai populare trenduri pe Twitter in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Pe Facebook, aproximativ 7 milioane de persoane discutau, luni dupa-amiaza, despre aceasta campanie.