Situatie uluitoare in judetul Botosani, unde un barbat a acumulat o datorie de peste 10 milioane de lei, desi are o pensie de 10.000 de ori mai mica.

Potrivit Monitorul de Botosani, pensionarul are conturile blocate si poprire pe pensie pentru o datorie de 10.057.212 lei – peste doua milioane de euro. Barbatul figureaza in evidentele Casei Judetene de Pensii (CJP) cu patru retineri, astfel ca lunar i se opresc 156 de lei din pensia de circa 950 de lei.

Ca sa achite toata datoria, pensionarului i-ar trebui 5.375 de ani. „Legea ne permite sa retinem o treime din pensie in cazul celor cu o solicitare de poprire si jumatate pentru cei care au mai mult de o solicitare. Pentru pensia minim garantata nu se poate opera nici o retinere, astfel ca popririle se fac pentru diferenta dintre pensia datornicului si suma de 533 lei”, au explicat reprezentantii Casei de Pensii pentru Monitorul de Botosani.

Cel mai probabil, barbatul a fi girat un credit pentru o alta persoana, spun autoritatile. Cei de la Casa de Pensii sunt obligati sa aplice legea si nu au cum sa-i ajute pe vârstnicii cu popriri pe pensie, numarul acestora depasind 1.600 in judetul Botosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.