Situatie uluitoare in judetul Botosani, unde un barbat a acumulat o datorie de peste 10 milioane de lei, desi are o pensie de 10.000 de ori mai mica.

Potrivit Monitorul de Botosani, pensionarul are conturile blocate si poprire pe pensie pentru o datorie de 10.057.212 lei – peste doua milioane de euro. Barbatul figureaza in evidentele Casei Judetene de Pensii (CJP) cu patru retineri, astfel ca lunar i se opresc 156 de lei din pensia de circa 950 de lei.

Ca sa achite toata datoria, pensionarului i-ar trebui 5.375 de ani. „Legea ne permite sa retinem o treime din pensie in cazul celor cu o solicitare de poprire si jumatate pentru cei care au mai mult de o solicitare. Pentru pensia minim garantata nu se poate opera nici o retinere, astfel ca popririle se fac pentru diferenta dintre pensia datornicului si suma de 533 lei”, au explicat reprezentantii Casei de Pensii pentru Monitorul de Botosani.

Loading...

Cel mai probabil, barbatul a fi girat un credit pentru o alta persoana, spun autoritatile. Cei de la Casa de Pensii sunt obligati sa aplice legea si nu au cum sa-i ajute pe vârstnicii cu popriri pe pensie, numarul acestora depasind 1.600 in judetul Botosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!