Acasă Timp liber Spiritualitate Mesajul Arhiepiscopului Theodosios Atallah Hanna, din Ierusalimul ocupat, pentru Romania si poporul...

Mesajul Arhiepiscopului Theodosios Atallah Hanna, din Ierusalimul ocupat, pentru Romania si poporul roman frate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Frati si surori, aceasta scrisoare o trimit din orasul sfant Ierusalim pentru Romania si romanii prieteni si frati. Este o scrisoare din Palestina pentru Romania, pentru Biserica si poporul ei.

In aceasta situatie grea cauzata de virusul Corona prin care trece Romania si toata omenirea am dorit ca in perioada Postului Sfant, in care cu fiecare zi ce trece ne apropiem de Sarbatorile de Pasti, din Biserica Sfantului Mormant din orasul Ierusalim sa transmitem fratilor nostri din Romania urari de iubire si respect. Noi, din aceasta Biserica Sfanta din Ierusalimul Sfant, ne rugam si aprindem lumanari si tamaie cu rugaciunea ca Dumnezeu sa binecuvanteze frumoasa Romanie si bunul ei popor.

Am vizitat Romania de mai multe ori si v-am cunoscut de aproape dupa cum si fratii nostri romani viziteaza deseori locurile sfinte in Ierusalim si Palestina. Este o relatie de suflet care leaga poporul palestinian si poporul roman, iar aceasta prietenie istorica este de demult. Multi dintre tinerii nostri palestinieni au invatat in Romania, vorbesc limba ei si o iubesc, iar astazi ei lucreaza in Palestina, in diverse domenii, si servesc tara si poporul lor, in special in aceste situatii grele.

Doresc prin aceasta scrisoare sa transmit poporului roman prieten, Bisericii Romanesti, Guvernului Romaniei si tuturor prietenilor nostri dragi din Romania, indiferent de credinta sau culoare politica, ca noi va iubim. Iubim Romania. Ne rugam pentru Romania cum ne rugam pentru toate popoarele pamantului, sa se sfarseasca aceasta epidemie si sa se opreasca suferinta.
Ne pare rau si suferim ca aceasta epidemie a venit in zona noastra in aceasta perioada in care ne-am pregatit, prin post si rugaciuni, sa primim Duminica Floriilor, Saptamana Mare si Sarbatorile de Pasti si de aceea va transmit, dupa cum transmit tuturor popoarelor pamantului, sa inmultim rugaciunile ca sa se termine aceasta epidemie.

Si noi, din Ierusalim, transmitem condoleante si solidaritate pentru toti cei care au pierdut persoane drage lor din cauza acestei epidemii. Suntem alaturi de cei bolnavi si de tot poporul roman, si ne rugam la Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, si sa fereasca de tot ce e rau aceasta tara minunata, acest popor bun, acest pamant plin de istorie, biserici si locuri istorice si naturale pe care, unele dintre ele, le-am si vizitat.

Ne gandim la voi foarte mult in aceste zile, ne gandim la Romania si la poporul ei si in acelasi timp ne gandim la toate popoarele din lume, si ne rugam pentru toate popoarele care sufera din cauza acestei epidemii.

Aceasta epidemie a unit toata omenirea in durere si suferinta. Toate popoarele sufera din cauza acestei epidemii. Ne-a unit epidemia Coronavirus pentru a lua masuri preventive pentru ca sa o eradicam. Si dorim sa se termine aceasta cat mai repede. Cum s-a unit omenirea prin suferinta ei din cauza virusului corona, doresc sa ne unim dupa aceea in lupta pentru valorile umane si dreptate.

Traim impreuna perioada Coronavirus cu toata durerea si suferinta ei, si dorim sa fim o familie unita in lupta pentru drepturile omului, sa tinem partea celor nedreptatiti si sa luptam pentru justitie, libertate si umanitate in toata lumea, pentru ca exista oameni nedreptatiti si saraci care sufera. Si unde este aceasta suferinta si saracie trebuie sa fim alaturi de toti cei nedreptatiti, in toata lumea, si in Palestina, acest pamant sfant de unde a pornit crestinismul si in care se gasesc cele mai importante locuri sfinte.

Dorim de la voi sa va rugati pentru noi si sa va aduceti aminte de poporul nostru in rugaciunea voastra, popor care nu sufera numai de la virusul Corona, sufera si de tiranie, si rasism.
Poporul nostru palestinian are dreptul sa traiasca liber pe pamantul lui la fel ca toate popoarele din lume. Rugati-va pentru acest popor, rugati-va pentru orasul pacii, rugati-va pentru ca sa se intoarca pacea in acest oras, sa ramana un oras sfant, ocrotitor al mesajului de iubire si fratie umana departe de ura, violenta, ocupatie si segregatie.

Iubitii mei, mesajul meu in aceasta zi este un mesaj de solidaritate cu poporul roman, pentru ca va iubim si aveti un mare loc in inimile noastre si un mare loc in Palestina si in poporul nostru. Avem relatii stranse intre noi.
Ma rog la Dumnezeu sa se termine cu epidemia Coronavirus cat mai repede pentru sanatatea lumii, pentru ca oamenii sa traiasca in liniste, departe de frica si stress.
Din Ierusalim transmit Romaniei ca suntem alaturi de voi in aceasta perioada dificila de suferinta si durere. Sa dea Dumnezeu sa sarbatorim cat mai repede disparitia acestei epidemii, sa ne reintalnim, sa va primim in Ierusalim si sa va vizitam in Romania. Palestina si Romania sunt tari infratite si amandoua popoarele se iubesc intre ele.
Suntem impreuna, ne rugam si aprindem lumanari in Biserica Sfantului Mormant pentru voi, si va felicitam pentru Sarbatoarea Floriilor, Saptamana Mare si Sfintele Sarbatori de Pasti, si dorim cu ocazia acestor zile sfinte sa se schimbe situatia spre bine si sa se termine aceasta epidemie.

Va multumesc.

Cu iubire pentru poporul roman, pentru Biserica Romaneasca si pentru toti romanii oriunde s-ar afla, fratele vostru,

Arhiepiscopul Atallah Hana.

Ierusalim, Palestina