Acasă Stirile zilei Mesaj de ultima ora al Papei Francisc catre liderii mondiali! „Omenirea este...

Mesaj de ultima ora al Papei Francisc catre liderii mondiali! „Omenirea este la un pas de sinucidere”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Papa Francisc a declarat luni ca incalzirea globala impinge omenirea la „un pas de sinucidere” si liderii mondiali reuniti la Paris, in cadrul conferintei ONU dedicate temelor climatice (COP21), trebuie sa actioneze „acum ori niciodata”, relateaza France Presse.

„Nu sunt sigur (de rezultatele COP21), dar ceea ce pot sa spun este acum ori niciodata”, a spus papa presei in avion in timpul intoarcerii la Roma dupa turneul sau in Africa, conform Agerpres.

De la conferinta de la Kyoto din 1997, „s-a facut putin” si „in fiecare an, problemele sunt mai grave”, iar aceasta poate arata, „pentru a utiliza un cuvant puternic, ca suntem aproape de sinucidere”, a insistat pontiful argentinian.

„Majoritatea celor care sunt la Paris vor sa faca ceva. Am incredere ca vor face, ei au bunavointa si eu ma rog pentru aceasta”, a mai spus papa.

Francisc este foarte angajat in lupta impotriva incalzirii globale. in aceasta primavara, el a consacrat acestei teme o importanta enciclica, in care aminteste ca degradarea climei provoaca o degradare a vietii celor mai saraci, cauzand poluare, dezastre naturale, boli, razboaie si migratie.

Ca raspuns, papa Francisc pledeaza pentru o forma de descrestere economica si o revolutie energetica care sa duca la un moment dat la abandonarea completa a combustibililor fosili.

El a cerut in mod repetat ca la conferinta de la Paris sa se ajunga la un acord cu caracter obligatoriu, conform caruia tarile cele mai bogate le vor ajuta financiar si tehnic pe cele mai sarace sa realizeze aceasta revolutie ecologica.

Sfantul Scaun a fost reprezentat luni la deschiderea COP21 de cardinalul Pietro Parolin, numarul doi in Biserica Catolica, care a parasit delegatia papala in Africa pentru a se alatura reuniunii de la Paris.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos