Laptisorul de matca pur si crud, ingredientul secret al albinelor – Cap Limpede

Laptisorul de matca pur si crud, ingredientul secret al albinelor

Laptisorul de matca este un adevarat elixir al sanatatii si al frumusetii si tot mai multi oameni se conving de acest lucru. Pentru a avea insa partea de toate beneficiile pe care ni le ofera, trebuie sa alegem laptisorul de matca in forma sa pura si cruda, nu liofilizata, asa cum il puteam gasi inainte de anii 90.

Compania ApiLand va propune multe produse apicole in stare cruda si pura, printre ele numarandu-se si laptisor de matca pur si crud.

Printre celelalte alimente pe care ni le furnizeaza albinele, laptisorul de matca ocupa un loc cu totul special. El constituie hrana larvelor de albine in primele trei zile si hrana reginei albinelor pe toata durata vietii sale. Prin urmare, el este responsabil de robustetea si longevitatea matcii, care traieste de zeci de ori mai mult decat lucratoarele din stup, ferind-o de boli si dandu-i vitalitate.

Laptisorul de matca crud e bogat in aminoacizi, lipide, zaharuri, vitamine, proteine, vitamina din grupele A, B (inclusiv acid folic si inositol), C, D si E, calciu, fier si alte minerale, precum si acid 10-hidroxidecenoic (10-HDA). Acest din urma acid este cel mai important constituent terapeutic al sau, avand efecte medicale importante, inclusiv activitate antitumorala.

Considerat de catre oamenii de stiinta drept „unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale naturii”, laptisorul de matca are o concentratie extraordinar de mare de vitamine B5, B6 si de aminoacizi si se considera ca este un puternic antioxidant si o substanta speciala care intinereste, care stimuleaza cresterea tesuturilor si regenereaza celulele.

Gratie continutului sau in nutrienti esentiali pentru sanatate si pentru buna functionare a organelor pe care ii contine, laptisorul de matca crud este util in multe aspecte ale vietii noastre de zi cu zi. Este un tonifiant general, are puteri antioxidante, creste imunitatea, imbunatateste activitatea creierului, protejeaza ficatul, are efecte antiinflamatorii, protejeaza pielea, controleaza nivelurile de zahar in sange si diabetul, controleaza colesterolul si se pare ca diminueaza pierderile osoase. In plus, creste fertilitatea masculina si feminina.

Consumul regulat de laptisor de matca crud ne scapa de multe neplaceri si chiar de boli. Crescand imunitatea, atat la adulti si varstnici, cat si la copii, ne ajuta sa evitam nasul infundat, racelile si gripele, durerile in gat si alte afectiuni specifice sezonului rece. Echilibrand tensiunea arteriala si colesterolul, ajuta la evitarea unor boli cardiovasculare, dar si ale rinichilor. Important este si efectul sau de tonifiere generala a organismului, scapandu-ne de oboseala cronica si de surmenaj fizic si psihic. De asemenea, ne ajuta daca avem insomnii, anxietati, daca suntem agitati si stresati si sustine activitatea intelectuala in perioade foarte solicitante pentru creier. In plus, incetineste procesul de imbatranire generala a organismului.

Laptisorul de matca crud si pur se pastreaza, inca de la recoltare, la frigider, la o temperatura de 3-6 grade Celsius. In acest fel, isi pastreaza intregi toate proprietatile initiale. In plus, atunci cand il alegeti, trebuie sa fiti atenti nu doar la modul in care a fost pastrat in magazin, ci si la reputatia producatorului si a furnizorului. Alegeti doar produse apicole naturale de calitate, cum sunt cele pe care vi le ofera compania ApiLand.

Laptisorul de matca poate fi consumat ca atare, direct din frigider, de unde ne putem lua portia zilnica. Desigur, cei care nu se pot obisnui cu gustul sau specific, acrisor, de exemplu copiii, il pot consuma dizolvat in miere sau puteti alege pentru ei tonicele apicole sau laptisorul de matca pur cu aroma de mango.

 

Mai multe despre beneficiile laptisorului de matca si ale produsele apicole, in general, puteti afla accesand www.apiland.ro sau de la numarul de telefon 0371.78.00.78.

 

spre