Acasă World Merkel si-a pus germanii in cap: „baga duhul inapoi in sticla”… Am...

Merkel si-a pus germanii in cap: „baga duhul inapoi in sticla”… Am pierdut controlul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cancelarul german Angela Merkel nu are de furca doar cu liderii statelor din Europa Centrala si de Est in problema cotei de refugiati ci este aspru contestata chiar de politicienii germani, care considera ca a facut o mare gafa in momentul in care a deschis usile larg imigrantilor musulmani.

Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer a declarat pentru publicatia Der Spiegel ca „Merkel a facut o greseala care ne va tine ocupati mult timp”, spunand ca nu vede ce solutie ar mai exista pentru a „baga duhul inapoi in sticla”, facand referire la lampa lui Aladin.

„Curand vom fi intr-o stare de urgenta pe care nu o vom putea controla”, a mai spus Seehofer. El este liderul Uniunii Social Crestine, partidul-frate din Bavaria al Crestinilor Democrati, formatiunea lui Merkel, precizeaza politico.eu, citat de aktual24.ro.

Remarcile lui Seehofer vin la scurt timp dupa ce alti politicieni din partidul sau au atacat deciziile lui Merkel. „Este complet iresponsabil ca mii de nestiuti sa intre in tara fara niciun control si fara inregistrare”, a spus Hans-Peter Friedrich, fost ministru de Interne al Germaniei.

„Nu exista nicio cale prin care sa determinam cati dintre ei sunt luptatori ISIS sau jihadisti in adormire”, a mai spus acesta. El a adaugat ca decizia guvernului fata de refugiati este o „gafa politica fara precedent”, avertizand asupra consecintelor „devastatoare” pe termen lung. „Am pierdut controlul”, a subliniat Friedrich.

Pana in acest moment, Merkel nu a dat niciun semn ca se razgandeste in privinta primirii imigrantilor. „Dreptul fundamental la azil al victimelor opresiunii politice nu trebuie sa fie ingradit”, a spus ea intr-un interviu publicat vineri de Rheinische Post.

Germania se asteapta sa gazduiasca in acest an inca 800.000 de refugiati. Vice-cancelarul Sigmar Gabriel a declarat in urma cu doua zile ca tara poate face fata unui numar de 500.000 de azilanti pe an, timp de mai multi ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos