Acasă World INCREDIBIL! N-o sa crezi cine le vinde barci refugiatilor dornici sa invadeze...

INCREDIBIL! N-o sa crezi cine le vinde barci refugiatilor dornici sa invadeze Europa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mecanismele coruptiei in criza imigrantilor incep sa iasa la iveala dupa ce un inalt demnitar francez a fost prins in timp ce le vindea barci imigrantilor sirieni care vroiau sa treaca din Turcia in Grecia strabatand apele marii.

Este vorba de Francoise Olcay, consulul Frantei in orasul turc Bodrum care este suspectat ca a vandut ambarcatiuni imigrantilor extracomunitari care vin pe cale maritima in Europa, informeaza site-ul postului tv France2, citat de agentia Mediafax.
Francoise OlcayFrancoise Olcay (foto), consul al Frantei in Bodrum din octombrie 2014, a fost filmata in secret de jurnalistii de la France 2 in timp ce vindea barci si veste de salvare imigrantilor care incearca sa ajunga pe cale maritima in Grecia. Obiectele erau vandute pe o plaja din Bodrum, in sud-vestul Turciei, in fata Agentiei Consulare a Frantei, unde era arborat drapelul francez.
Potrivit estimarilor ONU, peste 125.000 de oameni au ajuns in Grecia pe cale maritima in primele sapte luni ale anului 2015.
Olcay, de origine turca, a declarat ca barcile ar fi fost cumparate de extracomunitari din alta parte daca nu le-ar fi vandut ea.
In contextul acuzatiilor privind incurajarea imigratiei clandestine si chiar a traficului de persoane, Guvernul Frantei a decis suspendarea consulului.
„Ministerul de Externe a ordonat suspendarea consulului”, a declarat Romain Nadal, purtatorul de cuvant al institutiei.
„Francoise Olcay a fost informata despre suspendare de consulul general al Frantei din Istanbul”, precizeaza Ministerul francez de Externe.

ruta imigranti jpg