Acasă Timp liber Auto Anuntul pe care il asteapta toti tinerii din Romania! Cum poti deveni...

Anuntul pe care il asteapta toti tinerii din Romania! Cum poti deveni sofer la 16 ani?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parlamentarii romani au luat in discutie posibilitatea obtinerii permisului de conducere la 16 ani dupa modelul consacrat in special in Statele Unite si adoptat chiar si in unele parti ale Europei. Tinerii care vor lua astfel permisul nu vor fi lasati de capul lor ci vor trebui sa respecte si anumite conditii pentru a putea circula.

Potrivit actului legislativ aflat in stadiu de proiect examenul psihologic va fi unul mult mai complex, iar autoturismele pe care adolescentii le pot conduce pot avea motoare cu capacitate cilindrica sub 1.000 de centimetri cubi.

La fel ca si in tarile unde s-a introdus acest sistem, in primul an de dupa obtinerea permisului de conducere, tinerii soferi vor putea conduce numai alaturi de un insotitor care are permis de conducere de minimum 5 ani.

Acest proiect de lege care va modifica legislatiea rutiera actuala trebuie sa fie avizat de comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si ale Senatului iar apoi sa fie aprobat in votul din plen al Parlamentului Romaniei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos